Asi nejzajímavější událostí záříjové Malé ceny Monaka na desetikilometrové trati byl dvoustý start místní legendy Milana Vorla.

Šestasedmdesátiletý vytrvalec má bilanci 200 + 0, to znamená že běhá pouze desetikilometrovou trať. Milan patří ve své věkové kategorii 75 – 79 let k předním běžcům Velké ceny východních Čech. Vloni byl druhé a letos zatím bezkonkurenčně ve­de.

V součtu obou tratí, desítky a trojky, a tedy absolutně nejvíce startů na nové trati Monaka, má závodník Hvězdy Pardubice Josef Krátký, který tradičně běžel s Milanem dopředu a v tabulce účastí má 212 čárek.

Po srpnovém druhém místě za špičkovým českým vytrvalcem Janem Janů se mohl tentokrát radoval z jasného prvenství pardubický orienťák David Procházka 35:16 minuty. Druhý proběhl cílem legendární Michal Vokolek z Ac Pardubice – 35:52 a třetí David Hepner z hradecké Slavie 36:32.

Soutěž žen byla tentokrát obsazena slaběji. Vyhrála Andrea Hrouzková z AC Pardubice za 49:36. Celkově byla na začátku druhé poloviny startovního pole. Po delší době se na monackou desítku podíval i Jirka Soukup z Hradce Králové. Devětaosmdesátiletý borce, který je v plné přípravě na podzimní maraton, trať se svoji obvyklou lehkostí dal za 2:04:56 hodiny.