Každý bodík je důležitý! Před Během lyžařů v Senohrabech a tradiční klasikou, Během 17. listopadu ve Hvězdě, si můžete užít už v sobotu na Točné.

V už přetékající nabídce závodů je třeba nejen zaujmout očekávaným standardem, ale už se i odlišit a přinést nadhodnotu. To všechno Žaludská osma má. Trať v okolí letiště Točná na jižním okraji metropole je klasickým podzimním krosem, nahoru a dolů, v terénu, v lese, po cestách, blátem podél pole, přesto však stále běhavým. Zabaví se i děti.

Má tvář, neboť je to původně vodácký běh ze seriálu Dusmen krosů, proto můžete čekat nařezané chlapáky (i holky) od pádel a vesel. Možná dorazí i sám Kyklop Pepíček Dostál. A něco navíc? Letos můžete po doběhu navštívit zdejší muzeum letadel. Každopádně užijete pohodový půlden.

„Nádherná podzimní trať po žaludech,“ odmítá obavu z bahna z dešťů posledních dní ředitel závodu Pavel Mráz, sám bývalý kanoista a účastník světového šampionátu v kvadriatlonu na Ibize.

Loni tu vyhrál atlet Tomáš Mach z hrozivě znějící formace Ztělesněné zlo za 32:12, čtvrtý byl Honza Škrabálek, účastník Transalpů, hlavně paraglider, ukázali se olympijští kanoisté v pořadí Lukáš Trefil, Filip Dvořák, Jan Štěrba (37:21, 37:27, resp. 37:59). Mezi ženami byla nejlepší Kateřina Machačová (38:14), kdysi taktéž kanoistka, xterračka a kvadriatlonistka.

Prezentace vypukne na dětském hřišti u letiště Točná už v devět (před tím se můžete hlásit na mailu ředitele: mraz.pavel@gmail.com). Musíte kousek dojít pěšky z hlavní silnice od Cholupic. Pokud pojedete MHD autobusem, hledejte si zastávky Komořany či Cholupice. A pozor, teď se mění vedení autobusových linek…

Děti začnou v 10 podle kategorií, dospělí vyrazí v 11.30, přesně na osm a půl kilometru.

Bližší informace najdete na facebooku DusmenGrandPrix.