Outdoorovo-cestovatelský festival OBZORY nabídne již potřetí pořádnou dávku zábavy, adrenalinu a novinek. Těšte se na běžecký program, kde se setkáte s osobnostmi ze světa běhu, které vám představí své výkony, poradí s tréninkem a odpoví na všechny vaše otázky.

Na koho se můžete z běžců těšit?

Na festivalu OBZORY uvidíte a uslyšíte o nejlepších výkonech této běžecké sezony. Setkáte se s osobnostmi, poslechnete si jejich příběhy a bude mít prostor se také zeptat na své dotazy.

Čerstvé dojmy vám přijde sdělit např. Radek Brunner, který se před nedávnem umístil na 3. místě v ultramaratonu Spartathlon, který se koná každoročně v Řecku. Tento extrémně náročný, 250 km dlouhý závod ale neběžel poprvé. I přes vleklé zranění se dokázal připravit a dosáhnout a historicky nejlepší český výkon na tomto závodě vůbec.

Dalším výkonem roku je bezesporu olympijský maraton v podání Evy Vrabcové Nývltové na letošních hrách v Riu. Obdivuhodné je nejen to, že zaběhla historicky nejlepší ženský maratónský čas na olympiádě, ale především to, že to byl její druhý maraton v životě. (První si zaběhla na jaře v Praze s přehledem pod kvalifikačním limitem.

Z dalších sportovců se můžete těšit na triatleta Petra Vabrouška a jeho povídání o ultramaratonu Des Sables v poušti, skyrunnera Ondřeje Fejfara a jeho letošní výkony ve světové skyrunningové sérii, stejně tak Michaelu Mertovou, naši v současnosti jednu z nejlepších horských běžkyň nebo na Zbyňka Cypru, který vám bude vyprávět o tom, jak se připravit na jeden z nejpopulárnějších tuzemských závodů, Beskydskou sedmičku.

A co třeba cestovatelská nebo horolezecká dobrodružství?

Podělit se o svá cestovatelská dobrodružství přijdou také Mára Holeček, Ján Smoleň, Honza Trávníček, Libor Uher, Lenka Klicperová, Láďa Zibura, Petr Horký, kapela Wohnout a mnoho dalších!

Na interaktivních workshopech nasbíráte know-how na skialpy, vysokohorskou turistiku a feraty, naučíte se vázat uzly, chodit po slacklajně a získáte detailní tipy na konkrétní túry a výstupy nejen v Alpách. Redaktor Světa outdooru a horský vůdce Vojta Dvořák poradí s vybavením a prozradí i své tipy na feratová dobrodružství.

Cestovatelské přednášky vás zavedou mimo jiné do Kyrgyzstánu, Nepálu, Číny, Peru, na Srí Lanku, Balkán i kultovní Transsibiřskou magistrálu i do turisty neobjevených destinací třeba v Indonésii. Opět si můžete zatančit, zahrát na bubny, zkusit kaligrafii, tóny didžeridu nebo namalovat mandalu. To vše podtržené skvělou atmosférou, setkáním s lidmi stejného ražení, ochutnávkou exotické kuchyně i hudby, předvánočním marketem užitečných dárků nebo večerní after-party a koncertem.

7 sálů, 30 osobností, 25 přednášek, 10 filmů a 25 workshopů. Kompletní program najdete na: www.FestivalObzory.cz.

Tisková zpráva