K televiznímu vysílači na Strahově do Atletické ulice (na východní straně břevnovské pláně s Ladronkou blíže ke stadionům) se stěhuje místo srazu Běžecké školy Prahy 5.

„Je to podle nás lépe dostupné místo ze všech příjezdových stran i autobusovými linkami,“ vysvětluje ředitel školy Martin Dvořák. Dosud se začínalo na strahovském Stadionu Evžena Rošického.

Poprvé se běžci sejdou u vysílače ve středu 2. listopadu v 18 hodin, i za tmy jsou zdejší chodníčky velmi dobře osvětlené. A „školné“ je zdarma, navíc není třeba se předem hlásit. Stačí jen přijít a rozběhnout se. Po rozcvičení a běžecké abecedě následuje výběh ve skupinách podle výkonnosti i vybrané vzdálenosti. Jako trenéři se tu tentokrát představí dva elitní běžci doby nedávné i současné, Róbert Štefko a Ondřej Fejfar. První z nich je dvojnásobným účastníkem olympijských her, druhý se věnuje hlavně horským běhům, letos vyhrál závod světové série ve Vertical kilometru v Montaně. K dispozici na otestování bude nyní aktuální kolekce běžeckých bot Inov8.

Stejný pořadatelský tým vede už třetím rokem každý týden úspěšné Běžecké školy Prahy 4 (v létě v Krčském lese, v zimě ve Žlutých lázních), 5, 6 (na Strahově) a 22 (v rybářském klubu v Uhříněvsi). A dále organizuje největší tuzemský seriál terénních závodů Kilpi Trail Running Cup, nebo třeba listopadové mistrovství republiky v přespolním běhu na golfovém hřišti v Praze, Motole.

Přesné místo srazu nadejete zde: GPS 50.0793619N, 14.3735475E, https://mapy.cz/s/1aIn2