Početná česká výprava se vydala do španělského Los Alcazares, aby si vylepšila své osobáky na této trati. To se však podařilo pouze Ondřeji Veličkovi, trať zdolal za 7:23:01 a svůj nejlepší čas vylepšil o téměř tři minuty.

„Před chvílí se mi podařilo úspěšně zakončit letošní běžeckou sezónu. Po dvou letošních stovkách v Plzni a Holandsku, kde jsem si vylepšil osobáky se mi to podařilo i dnes ve Španělsku. Dokonce jsem dokázal doběhnout jako první Čech. Teď už se těším na zasloužený odpočinek, než se opět vrhnu do náročného tréninku na příští rok. Děkuji všem fanouškům a hlavně Terez, která mi dnes dělala výborný support,“ pochvaloval si zaslouženě na Facebooku Velička.

Tolik se však nedařilo druhému Čechovi v pořadí Radkovi Brunnerovi, který jel do Španělska s jinými ambicemi, a to pokusit se prolomit hranici 7 hodin, nakonec však dosáhl „pouze“ na 7:33:17.

„Big shit, prodávám kompletní běžeckou výbavu. Případně vyměním za rybářský cajky… Opravuju, nic neprodám, vyperu to a budu trénovat ještě usilovněji. Věřím, že jsem na správné tréninkové cestě, jen teď ta cesta byla před MS moc intenzivní a krátká. Trenér měl zase pravdu. Takže příště! Dneska jsem si to prostě nezasloužil,“ informoval realisticky své fanoušky na Facebooku Brunner.

Roman Tomášek dosáhl na 7:55:14, Daniel Orálek na 8:37:37.

Mistrem světa se stal Hideaki Yamauchi (JPN) – 6:18:22, druhý skončil Bongmusa Mthembu (RSA) – 6:24:05, bronz bral Patrick Reagan (USA) – 6:35:42.

Celkem 26 borců se dostalo pod bájných 7 hodin.

Nejlepší ženou byla Australanka Kirstin Bull – 7:34:25.

39. místo vybojovala Markéta Gruberová s časem 9:25:14.

Výsledky