Více jak pět stovek běžců si užilo noční běh centrem Hradce Králové. Třetí ročník ČEPS Christmas Night Run vyhrál Jiří Čivrný ze Semil. Pětikilometrovou rovinatou trať se smíšeným povrchem dal za ideálního běžeckého počasí za 17:39 minuty. Čivrný zaslouženě zvítězil, když unikl v posledním kilometru kolínskému Jiřímu Křečkovi – 17:51.

Soutěž žen vyhrála zahraniční závodnice. Nikola Čorbová ze Stropkova byla celkově dokonce na sedmém místě v čase 19:09.

Akce pořádané týmem pod vedením Tomáše Pavla mají neskutečný spád. V 17 hodin byl start a již v 18 hodin bylo v plném proudu vyhlašování výsledků, a to se pět minut čekalo na doběhl nejstaršího účastníka. Tím byl domácí Jirka Soukup. Nejstarší český maratonec v pohodě pokořil hranici jedné hodiny a sklidil frenetický aplaus diváků a přímo z cílového prostoru pokračoval na stupně vítězů. Nejstarší účastnicí byla Ivana Vrabcová (64 let), která vyhrála ženy nad 60 let v čase 33:58.

Trať vedla nejdříve po proudu řeky Labe k mostu na soutoku Labe a Orlice, ta se také před tím po hradecké unikátní lávce přebíhala. Dále se tedy pokračovalo po druhém břehu řeky Labe a proti jejímu proudu až k železničnímu mostu. Přes něj se závodnici dostali na druhý břeh a zase po proudu jim zbýval kilometr do cíle.

„Závod jsem většinou odtáhl. Rozhodovalo se až po posledním přeběhu mostu. Zde jsem soupeři trochu cuknul a získal rozhodující náskok, který jsem udržel až do cíle,“ řekl po závodě Jirka Čivrný, kterého doprovázela manžela s dcerkou. „Jel jsem do Pardubic do školy, kde dálkově studuji vejšku a na cestu zpět naplánoval závod. Naštěstí nemusím po něm dnes večer řídit až domů, protože přespíme u maminky manželky v nedaleké Jaroměři.“ .

Celkově třetí byl za 18:24 Roman Kletečka a následovala další známá východočeská běžecká jména – Tomáš Mocek z Pardubic (18:35), rovněž byl vyhlášen, protože v každé kategorii byli oceněni dokonce čtyři nejlepší. Pak doběhl Bořivoj Čejka z Chrudimi (18:58). Šestý byl Jan Halberštát (18:59), který před týdnem na stejném místě vyhrál pětku v rámci vodáckého běhu.

Za ním doběhla nejlepší žena závodu. Nikola Čorbová. Vyhrála i ostravský závod této série. „Jsem ze Stropkova, žiji v Bratislavě a trenéra mám v Brně,“ řekla vítězka. „Stejně jako v Ostravě jsem si závod velmi užila a chystám se za týden v sobotu do Prahy, kde tento seriál pokračuje,“ dodala.

Celkově druhá byla Lucie Neuchlová za 23:44 a třetí Eva Bulisová za 24:14.

Na pražský závod ČEPS Christmas Night Run je týden před jeho konáním zaregistrováno přes 1.200 běžců.