Stejně jako loni si i letos běžci mohou zpříjemnit předvánoční starosti nedělním rozjímáním ve hvozdech a dolinách na jih od Prahy. Tam, kde se kdysi dávno proháněli Keltové, se 18.12. lehce před polednem, prožene zhruba 260 běžců na druhém ročníku Trailové Závisti. Závod pořádaný za velké podpory obce Zvole a kamarádů z obchodu Hanibal.cz.

Trasa závodu měří 17,5 km a rozhodně se nedá říci, že by byla lehká. Běžci si vychutnají výběhy v hlubokém listí i po lesních pěšinách, seběhy blátem i po kamení. Trocha asfaltu ze začátku, to pro roztrhání pole a pak již jen příroda Středu Čech. Běžci z loňského ročníku budou mít výhodu znalosti trati, neboť ta se změnila jen mírně. Snad jen, že cílový kopec bude mírnější, za to bude měřit zhruba 2 km.

Největší změnou je přesun prostorů startu a cíle do vsi Zvole, na hřiště fotbalového oddílu TJ Sokol Zvole. I přes uzavření závodní sezony a ne přímo letní teploty se na startu sejde velmi slušná konkurence. Obhájce Jan Havlíček, v terénu kovaný orienťák Jan Bet Procházka, skyrunner Tomáš Buryška, atleti Lukáš Kozlík ze Sparty, Michal Řezábek ze Spartaku Praha 4, Jan Vetchý z Iscarexu. Mezi dívkami přivítáme obhájkyni Kristýnu Junkovou z Plzně, kterou vyzve skvělá běžkyně do vrchu Adéla Stránská. Doprovodí je loni třetí Gabriela Hejtíková. Spartak Praha 4 vyzve do bojů o přední příčky Mirku Uhlířovou a Hradec Králové po zranění se vracející Marcelu Rambovou.

Závodníci budou bojovat ve 4 kategoriích jednotlivců a ve 2 kategoriích týmů. Všichni se mohou těšit na horký čaj a polévku v cíli, zdravé pochutiny od kamarádů z Mybotanika. Vítězové dostanou věcné ceny od našich sponzorů Hanibal.cz, Raidlight, Karitraa a Fyziokinesis Rehabilitace. Ceny nám věnoval i Inov8. Za něj však závodí hlavní favorité, kteří si tuto značku užívají dle chuti. Díky tomu se na cenu mohou těšit i ostatní závodníci, pokud budou mít štěstí v tombole.

Ke snížení před startovní nervozity budou moci závodníci i doprovod ochutnat domácí pamlsky slečny organizátorky a zapít lahodnou kávou (caj-kava-cokolada.cz). Po závodě zahřeje lehké občerstvení v podobě polévek (Silák, Býložravci) i klasického občerstvení (pivo, párek, klobása). Pro zájemce o kvalitní čtení ze světa běhu, či o čtivý dárek pod stromeček, bude na místě jedna z prvních možností zakoupení nového čísla časopisu B, z dílny atletů SK Babice.

Více informací na facebooku události, či na webu závodu. Pro představu o trati si můžete pustit video.