Neuběhl ani týden a vyznavači Lysacupu se opět sešli. Cílem jejich sobotní cesty byla pila na Ostravici, běžela se etapa Ostravice železniční přejezd. Jelikož byla zařazena již podruhé v tomto ročníku, bylo všem běžcům jasné, že to nebude jenom tak, kdo chtěl, mohl se s Lysou popasovat dvakrát ve vloženém závodě 3in1. na všechny čekala rozbředlá trať dlouhá 6,8 km s 880 metry převýšení, pro ty zapálenější dokonce 16,2 km a 1480 vertikál­ních metrů.

U startovního oblouku se shromáždil dav 250 běžců, který při čekání na startovní „výstřel“ několikrát uhýbali nevrlým řidičům, kteří si výšlap na kopec zkracovali výjezdem na nejvyšší parkoviště. Oteplení předešlého dne odkrylo asfalt na úvodních dvou kilometrech, to některým zkomplikovalo volbu správné závodní obuvi. Po startu se dav rozběhl, na čele se běželo hodně svižné tempo, které v úvodní části diktoval Jan Hlavatík. Po úvodním asfaltu se běželo po ušlapaném mokrém sněhu vstříc vrcholu.

Nejlépe se s těžkým podkladem popasoval Jakub Ambros (vinotéka u Karla Frenštát p. R., 42:46) v osobním rekordu si doběhnul pro druhé vítězství v tomto ročníku a ukázal tak poprvé záda zkušenému Ondřejovi Horákovi (AVA, 44:02). Třetí příčku bral Jirka Pytlík (Jump sport, 44:39). Mezi ženami těsně zvítězila Marie Delingerová (AVA, 53:19) před Denisou Krejčiříkovou (VZS Ostrava, 53:45). Za nimi s větším odstupem Zuzana Rajnochová (Splašení goroli, 58:39).

Trasa závodu 3in1 vedla z Lysé dolů po trase časovky od Bezruče. Stopa byla místy velice úzká, což vyžadovalo značnou šikovnost běžců a vzájemný respekt s běžnými turisty. Perličkou seběhu byl „skluz“ hangem k Bezruči, kde bylo k vidění mnoho figur, za které by se nemuseli stydět ani nedávno soutěžící krasobruslaři na ME v Ostravě.

Se seběhem si nejlépe poradil Tomáš Blabla (Olympáci), který se zřítil dolů za 15:39, to ho v celkovém pořadí posunulo hodně nahoru, ale na stupně vítězů to nestačilo. Druhý nejlepší seběh předvedl vítěz etapy Jakub Ambros (vinotéka u Karla Frenštát p. R.), který si tím pojistil místo na čele a bral první příčku v 3in1 společně snovým traťovým rekorcem 01:37:27. Druhý doběhl Vít Otevřel (SALOMON-RUN, 01:44:59) a třetí Petr Hudeček (Nahuhňané dupy, 1:46:15).

Mezi ženami se drama nekonalo, čelo zůstalo beze změny, první příčku udržela Marie Delingerová (AVA, 02:07:15) před Denisou Krejčiříkovou (VZS Ostrava, 02:12:00). Třetí místo si vyběhla Zuzana Urbancová (SK Babice, 02:20:26)

Další týden se startuje v neděli na sněhu hodně těžká etapa z Visalají. Ve žlutém se na start postaví Vít Otevřel (SALOMON-RUN), ke kterému se na rozdíl pouhých 43 bodů přiblížil Tomáš Peter (Beskydští nomádi), tento souboj slibuje napínavý závěr ročníku 2017.

Výsledky

Výsledky 3in1

Foto 861× – Lukáš Podolák

Foto 314× – Jakub Stryk