Už v sobotu! Podobně jako loni u příležitosti únorového pražského Winter Runu na Ladronce budou vyhlášeny celkové výsledky uplynulého ročníku Pražského běžeckého poháru, tentokrát roku druhého.

Rytci už zdobí poháry jmény vítězů, banka vyplivla balíčky papírových platidel v celkové výši 25 000 Kč, jimž budou oceněni nejlepší nejen v absolutním celkovém pořadí, ale taktéž ve všech věkových kategoriích, muži i ženy.

Z 11 pohárových běhů od dubna až do listopadu se započítávalo 7 nejlepších výsledků a jak můžete prozkoumat na našem webu, řada účastníků musela i pár výkonů „škrtat“.

„Což nás těší, neboť svědčí o tom, že si seriál našel své vyznavače, kteří se ho účastní pravidelně. Tím našli svůj pevný řád v běžeckém roce a zároveň rozšiřují počty účastníků závodů, na který by jinak třeba ani nezamířili. To je hlavní motiv fungování pražské série,“ říkají pořadatelé.

Pochlubit se mohou 2 233 účastníky, a to se zásadně vyhýbají spojení s masovkami typu Pražský maraton, Run tour a podobně. Víc si cení skutečného srdce, charakteru i tradice závodu. „Lidé už o nás vědí víc a víc, hlídají si žebříčky i když nabídka a konkurence je opravdu široká, pořadatelé se zajímají o další ročník,“ dodávají.

Jedenáct podniků včetně nováčků Běhů Prahy 14 i Prahy 11 a úvalské školní Pětky nabídlo celkem 17 možností tratí (do 4 do 14 km) i bodování, protože někde běželi muži i ženy nebo dokonce veteráni jiné vzdálenosti. Mezi muži až v posledním závodě potvrdil triumf Antonín Rektor před loňským vítězem Filipem Peřinkou a Martinem Hejným. Což je spravedlivé a zasloužené, neboť na přímé vzájemné souboje skončil duel Rektor – Peřinka 4:1.

Ženám vládla Svatoslava Kacířová i díky tomu, že běžela o jeden závod víc než zpočátku lepší Eva Slavíková. Ale v druhé polovině roku ji už dvakrát porazila. Třetí je lyžařka Anna-Marie Hejná, takže členka bronzové rodiny. Vy všichni, jichž se vyhlášení a ocenění týká, anebo jen chcete vzdát hold vítězům, připravte se v prostoru pódia pražského Winter Runu okolo 13.40, ještě před vyhlášením výsledků tohoto běhu.

Také se těšíme na vaše připomínky a podněty, chystáme třetí ročník! Běhu zdar a tomu v Praze zvlášť.