Další část je za námi, mnohé před námi…

Nová sezóna se rozjela v plném proudu a jeden závod střídá druhý. Termínovka je hodně nabitá a já se již také na nějaké závody vydal. Po prvním kole KBL následoval rovinatý a velice rychlý závod v Modřicích u Brna, kam jsem se vydal. Byl jsem plný očekávání, jak se moje naběhané kilometry a první rychlejší týdny tréninku projeví a zda si vůbec dokážu vylepšit osobní rekord. Před závodem mi došla povzbuzující SMS od mojí lásky, což mě uklidnilo a navodilo tu správnou závodní a běžeckou pohodu. Na start jsem se postavil do druhé řady, hned za elitní běžce, kteří byly vyzvání, aby si nastoupili na přední pozice. A bylo to tady. Pár vteřin do startu, prst na hodinkách nachystaný, hudba ve vysokém tempu mi hrála v uších a já jen čekal na ten zvuk. Poté se závod rozběhl, hodinky jsem si zapnul a hned od prvních metrů jsem věděl, že to půjde, že se mi poběží dobře. V nových závodních botech se mi také běželo dobře a poté, co jsem viděl, že první kilometr jsem zaběhl na předních pozicích v průměrném tempu 3:25/km, tak jsem věřil, že bych si mohl osobní rekord na 5 i 10 km vylepšit. Ale v hlavě jsem se musel uklidnit a neuhnat se na prvních kilometrech. Zpomalil jsem tedy na 3:35/km, což jsem udržel až do cíle. V cílové rovince jsem nalezl ještě pár sil a vylepšil si pozici na výsledné 15. místo z 264 běžců. Povedlo se mi vylepšit osobní rekord na 5km z 18:53 min na 17:15 min. Dále pak jsem celou trať zaběhl, která neměřila celých 10 km, ale 9,73 km dle mých hodinek, za 34:58 min. Minulý rok jsem 10 km zaběhl nejlépe za 39:51 min.

Zjišťuji, že vše je o pilném tréninku, ale hlavně o psychické pohodě, kterou mi dodává hlavně moje Adelka, které bych chtěl moc poděkovat, protože bez ní bych nebyl tam, kde jsem teď.

Další víkend jsem si také neoddechl a vydal se na příjemný „rodinný“ závod do Adamova, kde se běželo již po 11té na Nový hrad. Trať vedle podél řeky v příjemném prostředí a téměř rovině. Od druhého kilometru se trať začne celkem ostře lámat nahoru a na závodníky čeká 2,5 kilometrový kopec, který je zakončený prudkým výběhem k Novému hradu. Poté se vše opět prudce zlomí a to, co si běžci vyběhli, tak si také seběhnout a následuje tak rychlejší část závodu. Na startu jsem se postavil do první řady a vyběhl po boku skvělých běžců, jako je například Petr Hének nebo Vojtěch Grun, Lukáš Koudelka, Pavel Dvořák nebo Standa Široký. Závod se rozběhl celkem svižně a já po 300 metrech věděl, že krok s vedoucí skupinkou neudržím a proto jsem lehce zpomalil. Po chvíli jsem zůstal sám mezi vedoucí skupinkou a skupinkou za mnou. Taková situace probíhala po dobu celého závodu. V kopci mě tedy někteří zdatnější vrchaři začali dotahovat, ale nevzdal jsem se, zatl zuby a svou pozici udržel. Věděl jsem, že mi seběhy jdou a věděl jsem, že pokud udržím pozici v kopcích, tak pak se do cíle již dostanu na 5 místo celkově a 4. místě v kategorii muži. To se mi také povedlo a další hezký výsledek byl na světě. Trať, která měřila 8,4 km jsem zaběhl v čase 32:39 min. S dobrým pocitem a pochvalou jsem odjížděl domů. Následovala víkendová závodová pauza, která skončí příští víkend dvěma závody. První bude v sobotu v Kuřimi a druhý bude na brněnské přehradě, kde se běží další závod BBP. Na tento závod se velice těším, protože jej poběží i moje Adelka, které budu moc fandit a užijeme si další společné běžecké závodění.

BĚHEJTE A BAVTE SE BĚHEM A JEHO SVOBODOU, KTEROU NÁM DÁVÁ.