Představujeme vám zcela nový běžecký závod z dílny redakce SvetBehu.cz. Pokud si chcete zaběhnout krásnou trasu v přírodě nedaleko Prahy s fajn lidmi, pak se registrujte na běžecký závod Trail Sázava.

  • 24. 6. 2017, Pikovice u řeky Sázavy
  • 16 nebo 10 km
  • 600 / 370 metrů převýšení
  • 99,9% lesní cesty a cestičky
  • Krásná trasa kaňonem Sázavy
  • Pro děti závody, běžecké vysvědčení a hlídání

Na jih od Prahy nad vesničkou Pikovice vyhloubila řeka Sázava krásný kaňon s nádhernou přírodou a skalními útvary. Pikovická jehla, peřeje, rezervace plná mohutných dubů pod vrcholem Medník, lesní mechové cestičky. Unikátní Fandící týmy. Trasa na 16 nebo 10 km, 600 nebo 370 metrů převýšení, 99,9 % lesní cesty a cestičky – to je závod Trail Sázava.

Připravte se na pořádný trail, kratší trasa bude méně náročná

Trasa povede částečně po naučné stezce Medník, mezi skalkami podél řeky Sázavy a skrz krásné lesy. Delší trasa bude ale skutečně náročný trail. Na 16 km běžci nastoupají téměř 600 metrů pozitivního převýšení, vyběhnou si i na samotný vrchol Medník. Na cestě budou ale i překážky vybudované lidskou rukou, třeba 2× kamenné lesní schodiště. Na závěr si užijou krásný seběh z vrcholu.

Občerstvení, řeka Sázava, zdravé občerstvení a dokonce hlídání dětí!

Pořadatelé také slibují kvalitní zázemí závodu. „V zázemí bude zdravé občerstvení, saláty, grilované maso, čočková polévka nebo běžci oblíbený humus s pitou. Dobře vybavená občerstvovačka je samozřejmostí.“ popisuje Michaela Gladišová z organizačního týmu závodu. V případě teplého počasí se závodníci budou moct zchladit v řece Sázavě. Trať samotná vede hodně ve stínu a hlubokém údolí řeky, takže i v případě velkého vedra by to mělo být OK. Sprchy a sociální zařízení jsou zajištěny v klubovně u fotbalového hřiště.

Je ale myšleno i na ty nejmenší. V Pikovicích v místě závodu se budou konat také dětské závody rozdělené na 7 kategorií podle věku a rodiče budou mít možnost své ratolesti odložit na hlídání během svého výkonu do dětského koutku, kde pro ně bude připraven zábavný program a dostanou dokonce běžecké vysvědčení (známkované předměty budou Běh, Rozcvičování, Odpočívání a Fandění).

Registrace spuštěny, zvýhodněné jsou páry a kategorie „Legendy“

Celkově si od závodu slibujeme především pohodovou akci, kterou si užijí celé rodiny s dětmi. Registrace jsou zvýhodněné pro platící předem, ale číslo bude možné zakoupit i na místě. Zvýhodněné startovné je pro páry a pro tzv. kategorii „Legendy“.

A co jsou to ty unikátní Fandící týmy? Podívejte se do propozic závodu

Další informace najdete na www.SvetBehu.cz/trail-sazava nebo na na facebookových stránkách akce.