Pátý ročník běžeckého závodu Craft Brněnský půlmaraton/Brněnská desítka si v neděli 16. dubna nenechalo ujít 1500 startujících. Nejrychlejším na hlavní půlmaratonské trati byl Jiří Čípa, který porazil obhájce vítězství Martina Kučeru. Časem 1:09:02 navíc o téměř půl minuty vylepšil dosavadní rekordní čas závodu, který držel z roku 2014 Keňan Sawe.

„S časem i výsledkem jsem nad míru spokojený, byl to super závod v příjemné atmosféře. Z počátku jsem na Martina Kučeru nestačil, ale zřejmě přepálil se svým bratrem Lukášem tempo, takže jsem jej ve druhém kole předběhl a udržel první místo až do cíle,“ přiblížil průběh závodu Čípa, hájící letos barvy pořadatelského týmu BehejBrno.com.

S časem 1:11:01 doběhl druhý Martin Kučera (ELEVENRUNTEAM UNI Brno) a třetí proťal cíl na náměstí Svobody Němec Christoph Hillebrand ze Stuttgartu, partnerského města Brna.

V ženské kategorii předčila loňskou vítězku Simonu Křivánkovou jen Maďarka Tunde Szabo, která taktéž vylepšila rekord závodu na čas 1:18:32. Třetí v cíli se objevila Helena Kotopulu. Brněnskou desítku opanovali Lukáš Kučera (34:05) a Magda Janková (42:31).

Mezi startujícími byla i necelá stovka těch, kteří si nenechali ujít ani jeden z dosavadních pěti ročníků závodu. „Jsme rádi, že se lidí na naše akce vrací. Letos se opět ukázalo, že i přes obecný úbytek účastníků na silničních bězích, patří náš půlmaraton a desítka k největším akcím nejen v regionu,“ uvedl za pořadatele Aleš Čtvrtníček.

Do Brna zavítali rekreační i výkonnostní sportovci z 37 zemí světa. V rámci doprovodného programu vyběhla do ulic Brna i stovka dětí. A v neposlední řadě na pomoc druhým, konkrétně pacientům s nemocí motýlích křídel, přispěly finančně i symbolicky zdoláním 2,1km trasy centrem města desítky účastníků nesoutěžního charitativního Minipůlmaratonu DEBRA ČR. Veškeré informace, včetně výsledků, naleznete postupně na webu www.BehejBrno.com nebo na facebooku.

Tisková zpráva

Výsledky – 21,1 km

Výsledky – 10 km