Jako přes kopírák byly výsledky úvodních dvou závodů Českého poháru v běhu do vrchu. Po sobotním prvenství na Jedlově byl i v nedělním závodě Chřibská – Studenec celkově nejlepší Jakub Ambros z AKEZ Kopřivnice.

„Kluci z Beskyd si udělali výlet na druhý konec republiky,“ řekl s úsměvem vítěz, který obdržel i prémii za nej umístění v součtu obou závodů.

Na bedně v kategoriích byli i jeho kámoši Vojtěch Zemánek, Vlastimil Lysák a Tomáš Kostka, kteří startovali za Vinotéku u Karla Frenštát pod Radhoštěm.

Závod měl podobné parametry jako o den dříve běh na Jedlovou, tedy 6,1 km a převýšení 391 metrů, ale trať má zcela jiný průběh. Začíná se mírným stoupáním, které s polovinou závodu přejde po pěkných zajídáků. Po dvou třetinách trati přijde odpočinková pasáž a závěrečný kilometr jde strmě do kopce, navíc po kamenité cestě. Tento běh je více v terénu a i po vydatném nočním dešti byl běhavý.

Ambros dal tuto traź za 26:34 minuty. Proto je nutné smeknout před Filipem Záveským z Iscarexu, který vloni za hustého deště a místy v hrozném bahně dal tuto traťák za 25:55.