Motto: „Není důležité vyhrát, ale pobavit se a pomoci.“

V neděli odpoledne se konal druhý ročník charitativního Velikonočního běhu v Liberci. Běh byl určen pro širokou veřejnost a všechny výkonnostní kategorie. Start byl umístěn přímo u liberecké radnice. Trasa byla vedena ulicemi Pražská, Revoluční, Barvířská a dále po cyklostezce směr Pavlovice – tentokrát jsme se museli otočit už u libereckého EKOParku.

Trať byla zkrácena na 4,7 km z důvodu konajícího se fotbalového utkání. Pomalejší běžci či rodiče s menšími účastníky se mohli otočit i dříve. Rychlejší běžci se tak opět mohli spojit s pomalejšími a mohl následovat přesun zpět k radnici. Opět se ukázalo, že akce je určena opravdu pro všechny – dospělé, děti, rodiče s kočárky, vyznavače canicrossu a klidně i vozíčkáře. Vítán je úplně každý!

Jednalo se opět o nesoutěžní zážitkový běh. Na druhý ročník Velikonočního běhu a volného pokračování Mikulášského běhu dorazilo asi sto třicet účastníků. Řada účastníků byla vybavena velikonočními doplňky – zaječí ouška, vajíčka, kuřátka, květiny, pomlázky, barevné stužky.

Součástí akce byly i dětské závody ve třech kategoriích či běh s tenisákem na lžíci. Děti byli bohatě odměněni – odnesli si vstupenky do Prvního Volnočasového EKOParku a na příští zápas FC Slovan Liberec a také řadu sladkostí od společnosti Mocca a Hypermarketu Tesco z OC Forum Liberec. Účastníci běhu pro odvážné pak vstupenky na Motokáry Liberec.

Pro účastníky hlavního běhu bylo připraveno po doběhu občerstvení od dalších partnerů akce. A mezi účastníky byla rozdána řada dárků a dárkových poukazů, které nám zprostředkovalo např. OC FORUM Liberec. Absolutní vítěz a také náš tradiční účastník Vladimír Kolář, si mimo jiné odnesl také dvě VIP Vstupenky na příští ligové utkání FC Slovan Liberec. Děkujeme všem našim partnerům, že díky nim můžeme dělat náš závod stále lepším a lepším.

Závod se konal pod záštitou města Liberec a jejího Primátora Tibora Batthyányho. Velikonoční běh slavnostně odstartoval liberecký náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela. Na startu již tradičně a opět nechyběla dvojnásobná Mistryně v závodu Spartan Race – Zuzana Kocumová, která je tradičním účastníkem všech našich závodů.

Jsme velmi rádi, že se opět podařilo najít a propojit řadu lidí s jedním cílem a to je pohyb či běh a to i v čase Velikonočním. Jsme nadšeni, že více než stovka lidí věnovala svůj čas a vyběhla do libereckých ulic a ještě při tom pomohla těm, kteří pomoc potřebují. Celá akce se opět vyznačovala velmi dobrou a pozitivní atmosférou plnou úsměvů a radosti. Velmi nás potěšily i pozitivní ohlasy na celou akci.

Celá suma z dobrovolného startovného byla určena na podporu Jedličkova ústavu v Liberci – http://www.ju-lbc.cz/cs/

Celkem se v tento den se podařilo vybrat 14.510 Kč.

Díky tomu, že se jednalo o druhý ročník Velikonočního běhu, putovalo touto formou do Jedličkova ústavu už 23.010 Kč.

Za dobu konání našich charitativních běhů se celkový výtěžek vyšplhal již na více než 50.000 Kč. Všem zúčastněným a zainteresovaným velmi děkujeme. Budeme se na vás opět těšit na Mikulášském běhu 2017 – v neděli 3. 12. 2017 od 16 hod.

Fotografie od Jiří Částka / MEDIAFOTO.cz naleznete ZDE

Video z Velikonočního běhu, kamera, střih: Bastarts Martin https://www.youtube.com/watch?…

Tisková zpráva