Vrchlabský kros, tří okruhový závod na osm kilometrů, vyhrál Jaromír Hradecký ze Skutče. Jaromír před týdnem doběhl čtvrtý v půlmaratonu v Kolíně a ještě byl pln dojmů z toho běhu. „Rád se tam zase vrátím. Závod jsem soupeři odtáhl, soupeř mi cuknul čtyři kilometry před cílem a nepatrný náskok udržel až do cíle. Škoda. Rád bych letos půlmaraton dal pod 1:15 hodiny (v Kolíně dal pod 1:19).“

Ve Vrchlabí se sice běžela tři kola, ale každé bylo jiné. První zahřívací rovinaté v parku u zámku na jeden kilometr. Pak dvě celkem dosti členitá v přilehlé zahrádkářské kolonii.

„Běžel jsem na čele s Markem Kinclem. V druhém kole jsme si však zaběhli. Naštěstí jsme to včas zjistili, vrátili se na trať a zase šli dovedení. V závěru jsem pak získal Marka malý náskok,“ řekl v cíli vítěz, který zaběhl čas pár sekund nad třicet minuta vyhrál kategorii třicátníků.

Deset sekund na něj ztrácel druhý Kincl z Náchoda , vítěz čtyřicátníků. Třetí, ještě v čase pod třicet jedna minut, doběhl Vítězslav Šolc z náchodského Machova, vítěz dvacetiletých. Ve výsledkové listině se toto jméno ještě zopakovalo, protože jeho tatík vyhrál jednu z veteránských kategorií.

Podobně na tom byla děvčata stejného jména Jana Lenčová ze středních Čech, matka s dcerou, které uspěly jednak v absolutním pořadí, ale i ve svých věkových kategoriích.