Jemně sestřižené greeny budou balzámem na vaše nohy, den co den testované asfaltem nebo hrbolatým terénem. Zelená barva povrchu občerství oči a zklidní mysl. Pražský běžecký pohár pokračuje druhým závodem Hostivařským během na golfovém hřišti. Už tento čtvrtek vpodvečer.

Hlavní závod se běží v 18 hodin na 10 km/4 kola, vyrazit může i na poloviční distanc. Kromě obvyklých věkových kategorií se vyhlašuje i mistrovství země v běhu naboso na obou tratích! A na závěr si v 19.30 ještě můžete střihnout aquatlonek plavání 350 metrů a jeden běžecký okruh 2,5 km. Děti do 12 let si předtím od 17.30 hodin mohou dát Okolo jezírka 250 metrů.

To je slušná nabídka běžecké zábavy na odpoledne všedního dne. Bosoběžci poběží svůj šampionát už podruhé a tady si opravdu může užít i ten, kdož není navyklý. Před dvěma lety ve Hvězdě na kamíncích a přes kořeny to bylo mnohem drsnější! Také aquatlon na závěr stojí za to jako výzva pro vyšvihance i nováčky. Budou se i sčítat výsledky s hlavním závodem.

Péče o běžce v luxusním golfovém prostředí vysoko překračuje běžný standard. K dispozici budou šatny a sprchy, kvalitní pitný režim včetně produktů hostivařského pivovaru, ale i dáreček v podobě běžecké ledvinky. Pozor na upozornění pořadatelů: tretry jsou tentokrát zapovězeny. Počasí by mělo dovolit běžné terénní botky v poklidu.

V Praze se už skotačí přes motolské (golfové) jamky v KTRC. Jak se dostali běžci před osmi lety i do Hostivaře? „To je zajímavá otázka,“ usmívá se Jiří Martinka, prezident zdejšího Golf clubu. „Začalo se všeobecně víc běhat, což platí i pro mě. Máme tady krásných sedmnáct hektarů a chceme otevřít náš areál i ostatním sportovcům. Můžeme ho využít občas na běhání, pro bosoběh se ten povrch přímo nabízí. Čtvrtý rok máme aquatlon a přemýšlíme i o celém triatlonu a dalších akcích do budoucna.“

Hlásit se můžete i na místě a kompletní propozice najdete zde: http://www.golfhostivar.cz/…ky-beh-2017/