Na RunTour Pavlišta zažil vždy jen úspěchy. Když náhodou nevyhrál, odcházel s druhým místem, což sice bylo zklamáním, ale každý jiný by takové umístění bral. Vítek je zkrátka běžecká extratřída a v západočeské metropoli to jen potvrdil.

„Já si RunTour vždy umím užít po svém. Kolem jsou skvělí lidé, běžci, každý mi drží palce, povzbuzuje mě, to mě baví,“ má jasno liberecký rodák, jehož domácí tratí je na RunTour právě ve městě pod Ještědem. „Tam se chystám v srpnu, už se těším, přeci jen doma je doma.“

Ani v Plzni si ale nevedl špatně, ba naopak. Navíc se skvěle popasoval i s netradiční rolí, tváří závodu. „Startoval jsem závod na 5 kilometrů, měl autogramiádu, předával ceny. Byla to zábavná zkušenost,“ popisoval dění na západě Čech.

S časem pod 32 minut se navíc zařadil mezi úplně nejlepší v historii seriálu. Uvidíme, kam se v pomyslné tabulce elitních běžců na RunTour posune při dalších závodech, kam i díky podpoře partnera Mazda vyrazí.

Hloušková obhájila v Plzni vítězství

Když mezi ženami v cíli plzeňské desítky doběhla na prvním místě Monika Hloušková, každý pořádně zpozorněl. Monika kdo? Nové jméno české elitní běžkyně totiž nikomu nic neříkalo.

„Od minulé plzeňské RunTour se stala jedna zásadní změna, vdala jsem se,“ vysvětluje Monika Hloušková, která ještě loni nosila přijmení Preibischová. I proto nikdo v cíli netušil, že právě ona obhahuje vítězství.

A přitom scénář závodu byl hodně podobný tomu loňskému. „Opět jsem se do posledních metrů přetahovala o vítězství s Terkou Čapkovou,“ vysvětluje Monika. Stejně jako loni vyhrála.

Na stupních vítězů pak vše vysvětlil i moderátor, protože Monika Hloušková je námi dobře známá RunTouračka Preisbischová. Tohle jméno už s ní ale nespojujte.

Výsledky

Tisková zpráva