Každoroční čekání na jeden z nejtěžších běžeckých závodů je u konce. O víkendu 11. a 12. srpna se do severočeského Harrachova sjedou odvážlivci z celé republiky, aby pokořili legendární skokanský můstek v závodě Red Bull 400. Novinkou letošního ročníku bude Noční sprint s Benzina pod umělým osvětlením.

Pro někoho pár minut ostrého závodu, pro jiného nekonečné utrpení. Zdánlivě krátce vypadajících čtyři sta metrů na běžeckém klání Red Bull 400 může mít pro každého jinou podobu. Jedno je ale jasné, na harrachovské K120 se každý závodník alespoň jednou ocitne na dně svých sil. Své o tom ví i triatlonista Jan Kubíček. Ten loni již potřetí v řadě prověřil svou psychickou i fyzickou kondici.

„Ten závod je šílený adrenalin. Je hrozně těžké to popsat, člověk si to musí vyzkoušet, musí to zažít, aby pochopil, o jakém extrému to všechno je. Je to obrovská výzva, ve které si každý účastník může sáhnout až na dno svých vlastních sil. Mně se běželo dobře. I přesto, že zapršelo, tak trať tolik neklouzala. Teď mám po závodě a jedu se ještě projet na kole,“ překvapil Jan Kubíček množstvím energie po náročném výkonu.

V loňském roce se pod můstkem sešla celá řada závodníků ze všech koutů sportovního světa. Od fitness trenérů přes profesionální běžce až po amatéry. Mezi všemi vyčnívali hudebníci Jacob Bína a Ben Cristovao, kteří se chystají do Harrachova i na letošní ročník.

„Mám rád, když se lidi hecují, zkoušejí nové věci, dělají úplně jiné pohyby, než je pro ně běžné a celkově vypadnou ze své denní rutiny. Jsem tady poprvé a mám k tomu kopci obrovský respekt,“ usmíval se před svým závodem Ben Cristovao.

Tenhle závod je prostě trochu jiný. Nejde o to vyhrát, jde o pokoření hrůzostrašně vypadajícího kopce. Jestliže si ale myslíte, že když se to jednou podaří, můžete si náročný závod odškrtnout, tak na to zapomeňte. Každý rok se budete chtít uprostřed srpna do Harrachova vrátit a postavit se výzvě.

Každý úspěšný sportovní podnik se snaží jít s dobou a připravit svým účastníkům neotřelé novinky. Stejně tak i Red Bull 400. Pro nedočkavé smíšené páry bude již v pátek večer připraven skokanský můstek, aby si mohli v rámci Nočního sprintu s Benzina vyběhnout v netradiční čas i za unikátních podmínek. Nikdy jindy není možné ozářený skokanský můstek ani vidět, natož mít možnost si ho pod umělým osvětlením vyběhnout. Smíšenou štafetu tvoří vždy jeden muž a jedna žena. Na sobotní výběh zbývá již jen několik posledních volných míst, páteční noční štafety ale ještě nejsou zcela zaplněné.

Více informací na redbull.cz/400.

Fotky a videa z předchozích ročníků najdete na www.redbullcontentpool.com.

Další jedinečné akce, fotografie a videa ze světa Red Bull najdete k editoriálnímu použití zdarma na www.redbullcontentpool.com.