Přede dvěma lety Martin Horváth z našeho klubu ŠAK Chodov a běžecké skupiny zorganizoval první společné tréninky v Karlových Varech. Poté pokračoval v trénování a rozšiřování skupiny v Chodově a tréninky v Karlových Varech jsem převzal já. Nyní můžeme trochu bilancovat a představit další vývoj.

Skupina se postupně rozrůstala a v současné době čítá přes 40 pravidelně trénujících běžkyň a běžců. Jen na Mattoni 1/2 maratonu Karlovy Vary 2017 startovalo více než 30 běžců z naší skupiny. V roce 2016 jsme se zúčastnili například závodu v Běchovicích, kromě Olomouce všech závodů série Run Czech. Na podzim pak i Vitasport maratonu v Ústí nad Labem. Kromě toho většiny regionálních závodů z HOPR běžecké ligy Karlovarského kraje. V letošním roce se část skupiny chystala na maraton ve Vídni – viz článek zde. V rámci Mattoni 1/2 maratonu Karlovy Vary jsem mohl představit skupinu na tiskové konferenci tohoto závodu a tvořili jsme podstatnou část v předzávodním proběhnutí před závodem. Velkou mediální podporu máme v Karlovarském deníku a jeho sporťákovi Danielu Seifertovi, který o naší skupině napsal několik článků.

V současné době máme společné tréninky v pondělí a ve středu, kdy posilujeme, pilujeme technika a běháme tempové úseky. O víkendech, pokud nejsou závody, máme společný výběh. V letošním roce náš ještě čeká celá řada závodů, namátkou na konci srpna závod Chodovská vlečka , Běchovice, 1/2 maraton nebo maraton v Drážďanech nebo Ústí nad Labem.

Rádi mezi sebou uvítáme i další zájemce o běhání. Více informací najdete na našem webu Rozběháme Vary . Můžete si zde stáhnou i Manuál běžce s radami pro začínající závodníky, najdete zde termíny všech tréninků a další rady.

Přijďte, jsme opravdu skvělá parta !