O vítězích opět nebylo pochyb. Středeční jedenáctou zastávku brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup v Pisárkách ovládli Jiří Čípa i Tereza Durdiaková rozdílem třídy.

Na šestikilometrové trati z Anthroposu na Poříčí a zpět oba finišovali s víc než minutovým náskokem. Čípa dosáhl na čas 18:55, Durdiaková zaběhla 23:08. Prvně jmenovaný kraloval letos už posedmé a dál drží neporazitelnost. Když se objevil na startu, tak na něj nikdo neměl. Durdiaková zvítězila podruhé ze svých tří letošních startů.

Čípa tentokrát lehce zaostal za svým superčasem 18:43 z letošních prvních Pisárek, i tak však jeho poslední výkon zaslouží uznání. Na stezce podél Svratky se totiž běželo za dusna chvíli před bouřkou. Jen co totiž doběhli první závodníci, závod pokropila vydatná sprška. Od začátku Čípa nikoho nenechal na pochybách, že nedá nikomu šanci. Od startu si vypracovával náskok, na konci na něj druhý Lukáš Soural ztratil minutu a dvě vteřiny. O stříbrnou pozici se však strhla řež. Sourala od třetího Vlasty Lysáka nakonec dělily jen tři sekundy.

Druhá žena v cíli Zuzana Ožanová měla trochu snadnější úlohu. Třetí v cíli Janu Baštářovou totiž zdolala o 22 sekund.

Celkové pořadí, do kterého se započítávají výsledky ze třinácti startů, je zatím trochu zkreslené. Letos se totiž zatím odehrálo jedenáct dílů a v popředí jsou tak většinou poctiví běžci, kteří pravidelně sbírají body. V čele mužského žebříčku je s přehledem Soural, ale pokud Čípa přidá z osmi zbývajících zastávek dalších šest stovek (plný bodový zisk), nemá atlet Moravské Slavie moc šancí. Velmi vysoko je první žena Ožanová, která dosud nevynechala ani jeden závod Triexpert Cupu. I mezi muži jí patří výborná šestá pozice.

Pisárky opět potvrdily jednu z nejoblíbenějších zastávek Triexpert Cupu. Po trochu slabších návštěvách z minulých prázdninových dílů si do Anthroposu našlo cestu velmi slušných 263 vytrvalců, čímž se nemůže chlubit kdejaký jednorázový závod. Triexpert Cup už je v myslích nejen brněnských běžců pevně zakořeněný.

Výsledky