Příjemné teploty přivítaly závodníky na dalším dílu Běhej Lesy. Tentokrát se běželo na Bílé, kde je závod netradičně odstartován dole pro diváky, ale oficiální intervalový start je až po proběhnutí startovací brány na vrcholu sjezdovky. Jedná se o intervalový závod, takže od začátku do konce nikdo neví, jak na tom je.

Organizátoři pro závodníky připravili 2 trasy, kratší 11 km s převýšením cca 350m a delší trať 19 km s převýšením cca 570m. Trať byla vedena u pohraničního přechodu se Slovenskem a nabízela krásné výhledy, běhavý terén s kamenitými seběhy.

Milovníci kratších distancí se postavili na start 11 km běhu. Mezi ženami si pro vítězství doběhla Lucie Vikartovská v čase 47:03, která se nám svěřila, jak se jí běželo. „Běžela jsem od začátku naplno a zlepšila jsem si čas oproti minulému roku skoro o pět minut. Trošku mě ke konci překvapilo na seběhu, že se změnil povrch, který byl oproti minulému roku pokryt betonem.“ Na druhém místě doběhla Martina Zvěřinová v čase 52:11 a na třetím místě Markéta Majkusová v čase 53:45.

Mezi muži vyhrál syn našeho slavného triatlonisty Filip Vabroušek v čase 43:17. Zřejmě se potatil a v cíli vypadal hodně spokojeně. Na druhém místě doběhl Dan Fiala v čase 44:20 a třetí protnul cíl v čase 45:07.

Na delší trati to bylo hodně napínavé. Otázka je, jak by závod dopadl, když by se startovalo hromadně. První tři muži doběhli za sebou v jedné minutě. Nejrychleji se s touto tratí popral Vít Ryška v čase 1:19:06, druhý byl Ondřej Teska v čase 1:19:31 a třetí Zvěřina Petr v závěsu 1:19:44.

V ženách nejrychleji doběhla Marcela Rambová v čase 1:30:13, která si na svém FB profilu závod pochvalovala. „Pátý závod ze seriálu Běhej lesy tentokrát Bílá, krásná trať a nakonec překvapivě, ale vyšlo to!!!“ Druhé místo ukořistila Linda Beniačová v čase 1:32:28 a třetí doběhla Kochová Barbora 1:33:45.

Závod se odehrával v pohodovém duchu pod taktovkou skvělého moderátora, který neustále držel závodníky v pozornosti a bavil je. Většina běžců zůstala až do konce kvůli tombole, kde hlavní cenou bylo kolo značky Scott. Součástí závodu byla charitativní sbírka na zdravotně postiženou Karolínku.

Výsledky

Fotografie