Po roce se do Hradeckého běžeckého poháru vrátil Martin Andrš z Horních Počernic. Vloni porazil pohárového vítěze Petra Martinovského a vzal mu traťák. Letos na nové trati zdolal letošního šampiona Tomáše Cinka o tři sekundy časem 38:21, ale traťák 32:18 zůstal Cinkovi.

V předposledním závodě desetidílného seriálu šel na mírně členité trati do vedení Andrš, který je o hlavu větší než Cink. „Soupeři jsem cuknul v seběhu během třetího kilometru. Maximálně jsem se snažil využít mé výškové převahy a delšího kroku hlavně z kopců, protože ve stoupavých pasážích se na mě dotahoval,“ řekl v cíli vítěz.

Celkově třetí byl nejlepší čtyřicátník soutěže Jirka Doucha z Náchoda v barvách Hvězdy Pardubice za 35:04. Druhý muž pořadí mladých Tomáš Rozkoš dal 35:23 a byl celkově pátý a za ním doběhl třetí Martin Simon z Jaroměře za 35:42.

Ve veteránech na druhém místě sice Josef Jakeš (37:12) porazil Jiřího Moravce (38:09), ale celkové umístění v poháru bude opačné.

Šesté vítězství z šesti startů, do poháru se počítá sedm umístění, zaznamenala Denisa Kozáková (37:19). Domácí závodnice startující za Hvězdu se rovněž posunula do čela průběžného pořadí před tentokrát odpočívající po Jesenickém půlmaratonu Míšu Lánovou. Třetí místo drží Štěpánka Kučerová z Písku u Chlumce (45:32), ale vše má nyní v nohou Katka Houžvičková, která má zatím jen šest startů a tentokrát nebyla.

Ve veteránkách dala sedmé prvenství Šárka Sýkorová (41:31). Druhá v poháru Eva Vejběrová z CykloPokr HK je na dovče. Takže celkové třetí místo si pojistila Iva Čechová, která tentokrát zapsala 44:55.

V Hradeckém běžeckém poháru si zazávodí každý, nejlepší běhají tempem okolo tři a půl minuty na kilometr a závodníci na konci startovního pole to dávají přes sedm minut.

Závěrečný závod se uskuteční v úterý 5. září tradičně se startem a cílem u rybníku Biřička na Novém Hradci králové.