Jedinou neznámou před závěrečným desátým závodem Hradeckého běžeckého poháru bylo, kdo vybojuje třetí místo ve veteránech. Průběžně ho držel Josef Jakeš z Týniště před domácím Janem Vejběrou z Cyklo Pokr. Jejich vzájemné pohárové skóre bylo 3:3, do hodnocení se počítá sedm nejlepších umístění, oba už odmazával horší závody.

Honza (39:40 minuty) sice do devítikilometrového závodu vyrazil jako raketová střela, ale soupeř mu nakonec nedal žádnou šanci – Jakeš (37:25). Oba borce v konečném hodnocení dělí jeden bod, takže pokud by bylo pořadí opačné…

V soutěži žen si přijela pro sedmý start Kateřina Houžvičková (na foto, 45:22) a v jejím případě to znamenalo přesun z nebednové pozice na druhé pohárové místo a i druhé ženské místo v běhu. Prvenství tradičně získala Denisa Kozáková (38:34) z pardubické Hvězdy. Třetí je v poháru tentokrát nestartující Míša Lánová.

Do závodu dala vše, ale nakonec na Štěpánku Kučerovou z Písku u Chlumce nad Cidlinou zbylo v poháru nepopulární čtvrté místo. Tentokrát zapsala na třetím místě v závodě 46:18.

Letos nejlepší běžec poháru Tomáš Cink potvrdil svůj trumf prvenství v závěrečním závodě. „V posledních dvou jsem byl druhý, moji poražitelé nejsou, takže by to chtělo zakončit vítězstvím,“ řekl před startem Tomáš, který si dal sólo běh za 33:47, na letos nové trati drží traťák 32:18. Druhý proběhl cílem nejlepší veterán soutěže Jirka Doucha z Náchoda startující za Hvězdu – 35:34, třetí Martin Simon z Jaroměře za 35:49.