Po třech měsících opět okusil jak chutná triumf v Triexpert Cupu. Jiří Petr naposledy ve vyhlášeném brněnském běžeckém poháru zvítězil v Pisárkách na začátku června a na nejvyšší stupeň se opět vrátil tuto středu v Líšni. Na jedenáct kilometrů dlouhé rovinaté trati dosáhl na čas 36:49 a v předposledním podniku seriálu uzmul letošní třetí primát.

V Triexpert Cupu toho letos Petr hlavně ve druhé půlce seriálu příliš nenaběhal, na lehkým deštěm pokropené a následně sluncem zalité trati v Mariánském údolí však ukázal, že si i přes zdravotní problémy a pracovní vytíženost udržuje pořád výbornou formu. Jeho čas je totiž téměř totožný jako jeho nejlepší výsledky na stejné zastávce.

Petrovi může na dálku děkovat jeho dobrý kamarád Jiří Čípa. Při jeho absenci pro něj totiž bylo důležité, že zatím průběžně vedoucí muž Triexpert Cupu Lukáš Soural doběhl s odstupem víc jak minuty a půl na druhém místě, za což neobdržel potřebný počet bodů. V posledním závodě v Pisárkách by už totiž Čípa neměl chybět, a pokud podle očekávání vyhraje, získá za dvanáct výher v seriálu pro ostatní už nedostižných 1200 bodů. Kdyby ho Soural chtěl překonat, musel by příště být Čípovi v patách, což se při objektivním srovnání výkonnosti nedá očekávat.

Ačkoli se jednalo už o devatenáctý uskutečněný díl seriálu, jedna věc všechny zaskočila. Na startu totiž chyběl železný muž a pravidelný adept na přední umístění Vlastimil Lysák. Jeho pozici tak tentokrát převzal Daniel Roško, který vystoupal na třetí místo.

Trochu v pozadí šachů na čele průběžného hodnocení zůstává skvělý líšeňský výkon Terezy Durdiakové. Vítězka minulého dílu mezi ženami neměla konkurenci. Zaběhla skvělých 42:10, což znamená úctyhodné tempo 3:50 na kilometr. V celkovém pořadí Durdiakové obsadila 14. místo a druhou Zuzanu Ožanovou předčila takřka o čtyři minuty. Třetí v Líšni finišovala Mirka Pešáková.

Po finálovém pohárovém závodě v Pisárkách, který se uskuteční ve středu 13. září, nepřijde jako loni slavnostní vyhlášení. To je na programu až o týden později ve Hvězdárně a planetáriu Brno, které je partnerem seriálu. Slavnostní zahájení vypukne v sedm hodin večer a kvůli omezené kapacitě sálu je třeba místa dopředu rezervovat na emailu jan.huppert@triexpertcup.cz.

Výsledky