Na Malé ceně Monaka (MCM) byly dva rekordní zápisy datovány na 183 MCM, tedy staré hodně přes deset let. Po zářijovém závodě, který byl 335 MCM, zůstal pouze rekord Pepy Novotného v kategorii šedesátníků.

Na trati 3,6 kilometru překonala Adéla Stránská z Iscarexu Česká Třebová ženský zápis Anny Krátké z pardubické Hvězdy, který vytvořila ještě pod dívčím jménem Báčová. Zajímavou skutečností je fakt, že v juniorkách, což je druhá vypsaná kategorie na této trati, drží rekord její sestra Míša – 12:35, v ženách Adéla zapsala 12:38.

„O víkendu běžím Běchovice, tak to byl poslední testík výkonnosti a jsem spokojená,“ řekla v cíli nová rekordmanka, která bude jednou z kandidátek na bednu i v mistrovském závodě. V letošním dráhovém šampionátu na deset kilometrů skončila těsně pod bednou.

A ten příběh. Před pár lety byl rekord překonán, ale… Tehdy došlo k záměně. Partnerská dvojice si prohodila čísla. Hoch vyzvedl číslo na desítku a šel trojku a děvče obráceně. To desítku dokonce vyhrálo, ale ve výsledkách desítky není. Navíc u děvčete došlo k záměně jména a jako rekordmanka, byla vedena dívka, která měla podstatně horší výkonnost. Vloni pořadatelé uznali chybu a Krátké opět rekord připsali.

„Mrzelo mě to a udělalo mi to před rokem radost, ale také mi bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy budu překonána. Sice jsem v mládí běhala desítku hluboko pod 40, ale rekord jsem dala v době, kdy jsem byla ráda, že desítku pod čtyřicet dám, takže ten čas na trojce nebyl až tak kvalitní,“ uvedla Krátká a dodala: „Jsem ráda, že to je právě Adéla, kdo mě překonal. I tak jsem si to přála. Oběma děvčatům hodně fandím. Líbí se mi jejich přístup a i to, že nevedou takové ty alibistické řeči netrénuji, nic nesleduji. Myslím si, že děvčata dělají radost nejen rodičům, ale všem příznivcům běhání.“