Deštivé počasí po celou sobotu 23. září vyvolávalo vrásky na čelech účastníků i pořadatelů Nočního běhu 5|10 mil Brnem. Déšť ale naštěstí asi hodinu před startem prvního závodu ustal. Na start hlavního závodu se pak postavilo necelých šest stovek závodníků. „Hlavního závodu se účastní dobří běžci a nemáme se za co stydět ani v konkurenci podniků, které jsou oficiálními běžeckými akcemi. Naše akce je převážně zážitková, jsou zde ale běžci, kteří jistě zaběhnou velmi dobré časy,“ věřil před závodem jeho ředitel Aleš Čtvrtníček z BěhejBrno.com.

To potvrdil v hlavním závodě zejména jeho vítěz Jiří Čípa (BehejBrno.com – Salming), do cíle doběhl v čase 45:10 a na druhého Daniela Orálka (BehejBrno.com) vybojoval náskok pěti minut a dvaatřiceti vteřin. Třetí v cíli Petr Hének z AK Drnovice dosáhl času 52:27. „Déšť nám běžcům moc nevadí a obavy jsem měl snad jen z toho, že by to na dlažbě mohlo klouzat, nakonec se ale běželo super. S časem jsem spokojený, je lepší než loni, ale nevím, jestli ty dvě trasy jsou úplně srovnatelné. Loni mě kluci tlačili víc zezadu, ale letos to bylo také rychlé,“ komentoval v cíli závod Jiří Čípa, který obhajoval loňské prvenství. Mezi ženami dominovala Patricia Puklová (Brno) v čase 57:12, druhá Lenka Kohnová (BehejBrno.com – Salming) na ni ztratila více než dvě a půl minuty (59:56) a třetí nejrychlejší z žen Alena Hénková (AK Drnovice) doběhla v čase 01:01:27.

Kromě hlavního závodu na pět a deset mil se v rámci sobotní akce uskutečnily i dětské běhy a charitativní běh „Půlmíle pro ranou péči“. I na dětském startovním poli se oproti loňskému roku podepsaly obavy ze špatného počasí, početnost závodníků ale nahradilo nadšení a emoce. „Přišlo trošku méně lidí, ale vzhledem k počasí to jsou stále dobrá čísla, je výborné, že také v hojném počtu přišly děti. I výkony všech účastníků byly super,“ zhodnotil běžecký večer po skončení akce ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Organizátoři z BehejBrno.com nyní zahájili online registraci na další běžeckou akci, která se uskuteční v centru Brna – na Brněnský půlmaraton 2018. Startovat se bude 22. dubna 2018, již nyní se ale běžci mohou registrovat. Podrobnosti a možnost registrace jsou na www.behejbrno.com.