Jeden z nejkrásnějších závodů podzimu se koná již v neděli 22. října. Klánovický les již potřetí zaplní běžci, kteří se vydají na trasu dlouhou 21 nebo 10 km. V cíli na všechny čekají místo medailí opět koláče.

Oblíbený závod má v tuto chvíli již naplněnou kapacitu. Ačkoliv ji organizátoři navýšili na 1500 běžců, startovní čísla byla vyprodána dva měsíce před startem. Na závod se dokonce chystá 21členná skupina z Mezzofondo klubu ze střední Itálie. Bude se tedy na co dívat! Očekávaný mužský půlmaratonský čas v cíli je 1 hodina 10 minut.

Děti z Klánovic startují zdarma

Nedělní program otevírají dětské závody. Kdo má doma chodící dítě, přiveďte ho! Pokud jste z Klánovic, neplatíte pro děti startovné. I pro ty nejmenší je připraven závod na 60metrovou vzdálenost. Větší děti se samozřejmě proběhnou dále, starší žáky čekají celé 2 km.

Běžci, které táhnou psi

Tradiční součást Klánovického půlmaratonu jsou také závody v canicrossu, neboli běhu se psem. Ti absolvují trasu dlouhou 5 nebo 10 km, obvykle ve velmi rychlém tempu. Tuto neskutečnou podívanou si nemůžete nechat ujít.

Krásná trasa i skvělé zázemí

Klánovický půlmaraton je 100% terénní závod s minimálním převýšením, který vede nádhernou přírodou východní částí Prahy. Závod se může pochlubit svým skvělým zázemím ve dvoupatrové sportovní hale v ulici V Soudním, kde poskytuje závodníkům šatny, sprchy a úschovnu zavazadel. Také na trase bude o běžce postaráno, občerstvovací stanice jsou rozmístěné po 4 až 5 km a samozřejmě také v cíli.

Zveme diváky na bohatý program

Neděle 22. října bude den plný sportu, zábavy, ale i vzdělávání. O své zkušenosti s běháním se přijde podělit René Kujan, který 2× přeběhl Island a nyní běhá 360 km přes ČR na podporu vozíčkářů. Pro děti bude také připraveno spoustu soutěží. Nudit se rozhodně nebudete.

Více informací o závodě a programu na www.klanovickypulmaraton.cz.