Ještě se nezúčastnil ani jednoho ročníku, a už má v hlavě velkou výzvu. Ostravský běžec Standa Kováček (MK Seitl Ostrava) se rozhodl, že trasu Starobělských Lurd pojme jako jakousi SL24 a bude po ní kroužit celých dvacet čtyři hodin.

„Párkrát jsem si trasu závodu proběhl tréninkově a tak mě nadchla, že jsem včera ani nemohl usnout při představě, že bych po ní dokázal kroužit celý den, 24 hodin v kuse. Support žádný nepotřebuji, poradím si sám, v lese je dost míst, kde si můžu udělat svoji vlastní občerstvovačku. V sobotu 11.listopadu končím noční. Do jedné se vyspím a vyrazím na 24h Starobělské Lurdy. Samozřejmě bez trika, jak je u mě poslední dobou zvykem,“ plánuje Standa.

„Běhám teprve dva roky. Nyní zvládám kolem 150 km za týden. Svého nejlepšího výkonu jsem dosáhl v květnu, když jsem vyhrál Štramberského Jasoně, trasu 53 km z Ostravy do Štramberka. Letos jsem taky vybojoval první místo v kategorii na Hlučínském maratonu s časem 3:30 hod. Tuto výzvu beru jako přípravu na letošní Pražskou stovku (175 km), kterou poběžím a taky na lednovou LH24,“ dodává.

Yetti v Bělském lese :-)

Tento odvážlivec vyběhne v sobotu v 14.30h a doběhne v neděli ve stejném čase tj. ve chvíli, kdy budeme vyhlašovat vítěze 3. Starobělských Lurd. Poslední okruh poběží s čipem, aby byl ve výsledkové listině.

TIPNĚTE SI V KOMENTÁŘÍCH POD ČLÁNKEM, KOLIK OKRUHŮ STANDA ZA 24H UBĚHNE. PRVNÍ SPRÁVNÝ TIP ODMĚNÍME TREKINGOVÝMI HOLEMI INSPORTLINE.

Pokud byste chtěli Standu povzbudit, přijďte do Bělského lesa a párkrát si s ním trasu našeho závodu zaběhněte. Třeba to s ním příští rok zkusíte absolvovat celé.