V rakouském Salzburgu se dařilo na krosovém závodě dvěma českým reprezentantům. Konkrétně dvěma vítkovickým závodníkům Simona Vrzalová dokázala tento krosový závod vyhrát, Jakub Zemaník doběhl čtvrtý. Úřadující mistryně republiky v krosu v závodě na 6490 metrů triumfovala časem 22:47.

Za sebou nechala o tři vteřiny zpět domácí Rakušanku Nadu Pauerovou (22:50). Třetí příčku obsadila další běžkyně ze země našich jižních sousedů Illes Sandrinová (22:54). „Ve čtvrtek jsem se vrátila ze soustředění v Tatrách, takže byla cítit únava. Od závodu jsem příliš nečekala. Holky to rozběhly docela svižně a já se jich pouze snažila držet. Pak jsem nastoupila posledních 300 metrů a nakonec to stačilo na vítězství. Trať se mi moc líbila. Mám ráda takové závody. Teď se těším na mistrovství republiky v krosu,“ uvedla Simona Vrzalová pro server www.atletika.cz.

Jakub Zemaník si doběhl v závodě mužů pro čtvrté místo, když si s tratí dlouhou 8740 metrů poradil v čase 27:10. Až do posledních metrů bojoval o pódiové umístění a na třetí místo Rakušana Andrease Vojty nakonec ztratil pouhé tři vteřiny (27:07). Roli papírového favorita potvrdil Němec Richard Ringer, který přesvědčivě zvítězil v čase 26:35.

Ve slovenském Šamoríně, kde se na začátku prosince uskuteční mistrovství Evropy, se konalo o víkendu mistrovství Slovenska. Startovalo na něm také několik vítkovických závodníků a závodnic, přičemž výsledky rozhodně nebyly špatné. „Eliška Surmová vyhrála závod dorostenek, Martin Kováčech byl mezi dorostenci čtvrtý, Vojta Scholaster doběhl na stejném místě v kategorii juniorů a Anna Zemaníková si doběhla pro stříbro mezi žákyněmi. Byla to pro všechny skvělá prověrka před blížícím se domácím šampionátem v Dluhoňovicích,“ řekl k závodům na Slovensku trenér Vladimír Černý.

Zdroj: SSK Vítkovice