Lehká termínová občerstvovačka a jedno skryté překvapeníčko. Jinak tradiční prověřená (závodníky i organizátory) kvalita. To nabízí největší seriál přírodních běhů v zemi, Kilpi Trail Running Cup do další sezony. A na 1. prosince otvírá registrace.

V kalendáři je zatím osm závodů, připravuje se devátý, na ten se můžete těšit jako na zatím zabalený vánoční dárek. Zásadně se mění termín Česko-německého půlmaratonu Českým lesem, který se přesouvá do prázdnin, mírně se posune i Dolní Morava a Ještěd.

„Snažili jsme se vyhnout možným termínovým kolizím v nabité termínovce a taky chceme nabídnout stejnou trať v úplně jiných kulisách,“ říká ředitel série a tvůrce tratí Martin Dvořák. Pro už rozsáhlejší stálou klientelu KTRC běhů se tímto otvírají nové perspektivy.

Český les dosud v podobě pestrobarevného, ale studeného podzimního obrazu, rozkvete do letních vůní. Co si tu dát pár dní dovolené v nedotčené zádumčivé krajině? Anebo Ještěd – už v září tam bývalo chladno a lezavo, co teprve v říjnu? Nečas přece k Liberci patří, čím drsnější, tím lepší. Začíná se už obvykle 10kilometrovými městskými traily na ostravské haldě Ema a na pražském Petříně.

Pak následují horské půlmaratony na Dolní Moravě a v Českém lese. Prázdniny se lámou do druhé poloviny královskou Krkonošskou 50 (i s poloviční verzí). Následuje půlmaratonský panoramatický výběh okolo Lipna a ještědské krpály. Finále obstará půvabný kros na golfovém hřišti v Motole v podobě desítky. Plus jedny dosud nepoznané hory.

„Ještě větší pozornost chceme věnovat také doprovodné pětce. Máme připraveny moc pěkné tratě, které zvládne každý, hlavně zbytek rodiny, když čeká, než se jeden její člen vrátí z dlouhé trati,“ podporuje Martin Dvořák zážitkově-výletní charakter akcí.

Přihlášky se na webu sportt.cz spouští 1. prosince. Celoroční permice na 9 závodů stojí 2 500 Kč a můžete si nechat vystavit dárkový poukaz třeba ještě pod stromeček. Jeden podnik pak vyjde na 400 Kč (na místě 500 Kč), pětka na 200 Kč.

Ochutnávku, nebo předěl sezon, jak chcete, nabídne Běh do oblak už příští sobotu 9. 12. vzhůru bikeparkem na Stezku v oblacích na Dolní Moravě.

KILPI TRAIL RUNNING CUP 2018

  • 28. 4. sobota KTRC Ostrava 10/5 km
  • 27. 5. neděle KTRC Trail Praha 10/5 km
  • 16. 6. sobota KTRC Dolní Morava 21/5 km
  • 14. 7. sobota KTRC Český les 21/5 km
  • 4. 8. sobota KTRC Krkonošská 50 50/25/5 km
  • 18. 8. sobota KTRC Lipno 21/5 km
  • 21. 10. neděle KTRC Ještěd 21/5 km
  • 4. 11. neděle KTRC Motol 10/5 km