Chcete vědět, kde v labských rovinách trénuje letošní vítěz K100 Petr Martinovský. Přijeďte tuto sobotu do Hradce Králové, konkrétně na Nový Hradec Králové, kde se uskuteční první ročník Veveřího trailu.

Start závodu je ve 12 hodin, před tím budou probíhat závody dětí, a jeho centrum je v Lesním klubu u Tří veverek na Přemyslově ulici, v sousedství je republikové ředitelství Lesů České republiky. Lokalita je výborně dostupná i městskou dopravou, od hlavních nádraží jezdí ke kostelu na Novém Hradci Králové linky 1 a 2.

Hlavním organizátorem závodu je letošní vítěz K100 Petr Martinovský. Závodníci si mohou vybrat, zda chtějí běžet jeden nebo dva okruhy. Okruh má pět a něco kilometrů a součet stoupání 75 metrů a je mírně členitý. Takže dle pořadatelů to bude čtvrtmaraton nebo osmina maratonu. Chuťovkou bude určitě pasáž nazvaná Prasečí výběh.

K trati pořadatel uvedl: „Trasa hlavního závodu vede po zpevněných i nezpevněných lesních cestách. Ať to budou úzké měkké lesní pěšinky či drolivé cesty plné drobného štěrku, tak se nepřestávej kochat. Závod se sestává ze dvou cca 5km okruhů. Při náběhu do druhého okruhu bude možnost využít skromné občerstvovací stanice. Pro mohutný finiš je připraven opravdu jen kousek asfaltového úseku, který tvoří pouhé 2 % celkové trasy. Značení závodu bude provedeno na stromech tzv. mlíkem, doplněné o šipky z mouky na zemi. Jednotlivé kilometry budou označeny.“ Připraveno bude nejen teplé občerstvení, ale před vyhlášením výsledků i kulturní program. Veškerý výtěžek ze startovného, stánků s občerstvením atd. půjde na Lesní klub U Tří veverek.

Při čtení stránek závodu se člověk i pobaví : „Celá akce se snaží minimalizovat své náklady, aby výtěžek byl nečekaný. Ne však na úkor Tebe jako závodníka, co se servisu o Tvou osobu týče. Můžeš se těšit, že v ceně startovného Ti bude poskytnuta maximální péče u prezentace, úschovny, na trati, nedej bože u zdravotníka. Nějaké cetky, letáčky a jiné ohavnosti na startovní tašce nečekej. Stejně žádné nedostaneš. U prezentace dostaneš startovní číslo a čtyři sichrhajsky.“

Jak se vede Petrovi, pro kterého jeho životní úspěch byl zakončen zraněním a závodnickou pauzou ? Je v plném tréninku a rád by nastoupil v březnu na polský trailový závod přes Krkonoše, v kterém před rokem neuspěl, ale nastartoval ho do jeho nejúspěšnější sezóny.