Žádné vstávání, žádný spěch, žádné měření času a překonávání limitů, žádná komplikovaná registrace ani zápisné… Stačí jen přijít a rozběhnout se společně s partou podobně naladěných. Ukončit tak jeden rok a začít druhý.

Nebojte, nepoběžíme přes půlnoc. V neděli v 11 se vyráží na poslední výběh roku z Uhříněvse od rybářského klubu U Vodice s Běžeckou školou Prahy 22. A v pondělí ve 12 ze Žlutých lázní vzhůru k Vyšehradu a zpět k Vltavě. Tak se už tradičně vítá nový rok v Praze 4.

„Rádi se potkáme a proběhneme. Je příjemné takhle ukončit starý rok a zahájit nový,“ říká Martin Dvořák, šéf organizačního týmu, jehož trenérskou sekci Dušan Erbs, canicrossový šampion.

Uhříněveský běžecký Silvestr povede už podruhé po mezích a stezičkách v remízcích a mezi poli – na místo srazu dojedete na kole, autem i vlakem.

Ve Žlutkách, kam se snadno dostanete tramvají, je zase k dispozici šatna se sprchami, po doběhu horký punč. Výběh zvládnou i maminy s kočárky, nebo celé rodiny. Ti zdatnější si mohou mezi pohlednicovými výhledy ze Šemíkovy odrazové rampy na skále přidat i pár rovinek nebo výběhů do schodů navíc. Zároveň se jedná o již 194. lekci Běžecké školy Prahy 4, která doslova běží bez jediné pauzy týden co týden už čtvrtý rok, v létě v Krčském lese, v zimě v Podolí.