Místy za hustého deště, někdy i mokrého sněhu, se uskutečnil lednový závod Zimního poháru Srchu. Průběh měl podobný jako prosincový. Po prvním z pěti okruhů běžela na čele skupinka Kratochvíl, Doucha, Rohlík. Nepatrně ztrácela dvojice, v níž byla Taťána Metelková ze Sokola Hradec Králové.

V polovině závodu překvapivě odpadl z čela Václav Rohlík z AC Pardubice, ale na špici se dotáhla Metelková. Takže o prvenství opět bojovala do koncovky trojice. „Nejvíce problémů mi dělal Jirka Doucha. Furt cukal s tempem,“ řekl v cíli vítězný Miloš Kratochvíl, který stejně jako v prosinci rozhodl v dlouhém finiši, tehdy však porazil Rohlíka s Metelkovou. Jeho vítězný čas je 33:32. Druhý jeho oddílový kolega z Hvězdy Pardubice Jirka Doucha zapsal 33:39, oba jsou čtyřicátníci, a stejně jako v prosinci byla třetí Taťána Metelková za 33:51, první 35 – 49 let. Čtvrtý Rohlík dosáhl času 34:23.

Padesátníky vyhrál Jan Vejběra z CykloPokr Hradec Králové za 37:29 a šedesátníky Radmil Brožek ze Slatiňan startující za KRB Chrudim – 45:36.

Mladé ženy Markétka Hronová z chrudimských Chacholic za 42:08 a veteránky nad 50 let Hanka Hellerová z Hradce Králové za 48:157

V absolutním pohárovém pořadí vede Kratochvíl před Metelkovou, Rohlíkem a Douchou. Další závod Zimního poháru Srchu se sukuteční ve středu 14. února se startem v osmnáct hodin.