Všichni příznivci běhu jsou zváni k účasti ve zlínském běžeckém seriálu, který je otevřen pro širokou sportovní veřejnost. Zahajovacím závodem bude už v sobotu 10. února 2018 dopoledne zlínská klasika – Běh Jižními svahy.

Letošní 35. ročník seriálu zahrnuje celkem 14 závodů ve Zlíně a blízkém okolí. Délka závodů se pohybuje od cca 5 km až po půlmaratón. Z názvu jednoho ze závodů dále vyplývá, že se poběží přesně jednu hodinu. Součástí většiny závodů budou i běhy dětí a mládeže na kratších tratích, které neplatí startovné.

Už při absolvování jednoho závodu bude účastník započítán do průběžného pořadí jednotlivců, přičemž do konečného pořadí se bude započítávat jen 9 nejlepších bodových zisků. Do soutěže týmů se budou započítávat všechny závody. Na závěrečném vyhlášení za rok 2018 bude dále oceněna i absolutně nejlepší žena a muž.

Pro letošní ročník pořadatelé připravili několik změn : kromě nově zavedených kategorií juniorek a juniorů budou závodníci rozděleni do dalších 2 ženských a 4 mužských kategorií. V soupisce závodů přibyl i jeden zcela nový závod a dva se poběží na nových trasách. Pro ty, kteří si netroufají na celou trať cca 10 km, ale chtěli by si také zazávodit, bude na čtyřech závodech vypsána i poloviční trať na cca 5 km. Účastníci z kratšího závodu nebudou započítáni do průběžného pořadí seriálu. Po závodě budou vyhlášeni 2 kategorie žen a 2 kategorie mužů (do 39 let a nad 40 let).

Rádi bychom mezi nás pozvali hlavně všechny začátečníky a příležitostné běžce, kteří se rádi jen tak občas sami proběhnou nebo toho moc nestihnou potrénovat. Nemusíte mít obavy, každý si zde najde tu správnou skupinku, která bude vyhovovat jeho tempu a také se zde může setkat s podobně naladěnými lidmi.

Přijďte proto 10. února na 1. závod si s námi a spolu s ostatními zaběhat a zazávodit na nenáročné trase dlouhé 6,8 km s mírně zvlněným profilem. Startovat se bude od garáží na konci ul. Podlesí IV směrem po chodníku kolem točny Kocanda do lesa a dále přes silnici Zlín – Kostelec po modré turistické značce asfaltkou k vodojemu a zpět. Děti samozřejmě vezměte s sebou, součástí budou i běhy dětí a mládeže na kratších tratích. Občerstvení po závodě je zajištěno.

Podrobné informace o zlínském běžeckém seriálu, pravidla, výsledky, propozice, průběžné pořadí a vše potřebné najdete na www.behyzlin.cz

Můžete nás sledovat i na facebooku- https://www.facebook.com/behyzlin/

Kalendář zlínského běžeckého seriálu 2018, tj. závodů započítávaných do seriálu BĚHY ZLÍN:

  1. Běh Jižními svahy (Zlín, Jižní svahy) – 10. února (6,8 km)
  2. SriChinmoy 1/2 maraton (Zlín – Příluky) – 4. března (21,1 km)
  3. Josefský běh (Zlín, Tlustá hora) – 17. března (5 a 10 km)
  4. Zlínská lesní hodinovka (Zlín, Lesní čtvrt – Spálený dub) – 14. dubna (60 minut)
  5. miomoveRUN (Žítková, hotel Kopanice) – 19. května (21,1 a 10 km)
  6. Běh Olympijského dne (Zlín, Stadion Mládeže) – 20. června (5 km)
  7. Strojařská desítka (Zlín, ul. K Majáku) – 8. září (10 km)
  8. Slopenská 10 (Slopné) – 16. září (10 km)
  9. Kovářská pětka (Zlín, areál VIVA kovárna) – 6. října (5 km)
  10. Běh přes valašské kotáry – městský běh Zlínem (Zlín – náměstí Míru) – 14. října (2,74 a 8,22 km)
  11. SriChinmoy 1/2 maraton (Zlín – Příluky) – 4. listopadu (21,1 km)
  12. Mikulášský běh (Zlín – Louky, fotbalové hřiště) – 8. prosince (5 a 10 km)
  13. Štěpánský běh (Zlín – Příluky, fotbalové hřiště) – 26. prosince (3,3 a 10 km)
  14. Silvestrovský běh (Zlín, tenisový areál Vršava) – 31. prosince (5 a 10 km)