Už čtvrtý rok se nepřerušeně týden co týden každý čtvrtek od 18 hodin běhá v Běžecké škole Prahy 4. Tentokrát (8. 2.) se po tradičním tréninku půjde slavit!

Je to nejdéle fungující běžecká škola městské části v zemi. Prošlo jí, resp. proběhlo, mnoho běžců. Řada z nich se poprvé seznámila se základy běhání a systematickou běžeckou přípravou, další se se zdejší inspirací odrazili na velké závody včetně Krkonošské 50. A mnozí vytrvali od začátků až dosud.

„Jsem hrdý, že to takhle běží a jsem rád, že to je na Praze 4, kde jsem se narodil, žiju a pracuju. Takovou podporu radnice považuju za správnou investici a doufám, že vytrváme i nadále,“ říká Martin Dvořák, tvůrce ideje a ředitel organizačního týmu.

V létě se běhá v Krčském lese od Labutě, v zimě na osvětlených chodnících Podolí, Vyšehradu a Dobešky s centrem ve Žlutých lázních, kde jsou šatny se sprchami. Tradicí se stal i novoroční výběh. Stačí přijít a běžet. Žádné registrace, ani poplatky. „Těšíme se už sice zase do lesa, ale teď si to užijeme i ve městě. Připravujeme dárečky i občerstvení a potom si půjdeme posedět do restaurace,“ plánuje Dvořák.