Hned dva závody se uskuteční v tomto týdnu na Pardubicku. Ve středu se startem v 18 se poběží další závod Zimního poháru Srchu. Start pěti okruhového asfaltového běhu v obci sousedící s Pardubicemi na devět kilometrů je v 18 hodin.

Běžecké závody se pořádají i v menších městech Pardubicka. Vloni vznikl v Holicích seriál čtyř závodů Okolo Hlubáku, místní rybník napravo u hlavní silnice R35 z Holic na Hradec Králové, kde je i camp. Letošní první závod se uskuteční v neděli 18. února se startem v deset hodin.

Připraven bude krosovový pětikilometrový okruh. První se na trať vydají desítkáři, kteří si ho dají dvakrát. O tom, že je to okruh poctivý a náročný svědčí i čas posledního vítěze. Tím byl v listopadu Miloš Kratochvíl z Hvězdy Pardubice, který dosáhl času těsně nad 36 minut.

S několikaminutovým zpožděním se na trať vydají pětkaři. Vloni startovalo na obou tratích celkem přes 150 běžců. Uzávěrka přihlášek za výhodnější startovné je do 14. února a pořadatelé už nyní konstatují, že počet zatím přihlášených překonal loňská čísla.

Na každé trati budou oceněni tři nejlepší muži, ženy, žáci a žákyně do 15 let. Každý účastník dostane v cíli originální medaili závodu. Celý výtěžek od startujících i sponzorů bude určen pro charitu.