Hvězdné obsazení měl letošní ročník Malohanácké stovky, kterou pořádal KČT Velké Opatovice, zařazené do ultra trailového poháru CSUT. Ve startovní listině byla loňská vítězka poháru Eliška Kaniová z Lipové a posledním dopředu přihlášeným závodníkem byl mužský vítěz CSUT Róbert Frohn z Liberce. Oba roli favoritů potvrdili.

Více jak stokilometrovou trať se součtem stoupání přes 2,3 kilometru zvládl nejrychleji právě Frohn, který běžel ve dvojic i s Tomášem Klimšou z Brna – za 10:55 hodiny.

Po startu, který byl cca 21 hodin v Boskovicích, to s nimi zkoušel loňský vítěz Libor Boleček ze Štěpánova: „Už startovní listina dávala tušit, že tentokrát poprvé poznám (na stovce), jaké to je nevyhrát. Ale to jsem asi přesně chtěl, porovnat se s nejlepšími a jedním z nejlepších u nás v dané odnoži běhu je loňský vítěz CSUT poháru Róbert Frohn a ten na startu byl a hned po startu do toho šel naplno, ale to bych nebyl já, abych to nezkusil. Není můj styl nechat si utéct čelo a od začátku závodu netušit kolik závodníku se přede mnou pohybuje a nevědět, jestli bych na ně měl, kdybych to zkusil. Fofr to byl pořádný první desítka stovkového závodu za 52 minut a druhá desítka za 53 minut, mazec. Nicméně chvílemi jsem běžel na čele jen já a Robert a chvílemi nás běžela pěti členná skupinka, začalo se to trhat mezi 20 km a 25 km a já vytvořil na dalších 25 kilometrů dvojici na třetím až čtvrtém místě,“ uvedl ve svém reportu ze závodu Boleček.

Ten byl nakonec na děleném třetím až pátém místě s Josefem Schovánkem z Prahy a Titusem Ablorhem z Brna – 12:12. Šestý Petr Horsák z Otrokovic za 12:20 a sedmý Filip Smetana z Větřní za 12:45.

Celkově dvanáctá byla Eliška Kaniová za 13:19. Druhou ženou v cíli byla Martina Metzová z Ostravy za 17:16 a třetí Petra Rubášová z Borovan za 19:23.

Mezi startujícími byl i pořadatel dalších významných stovkařských akcí, Pražské stovky a Týnišťských šlápot, Olaf Čihák z Prahy, který trať absolvoval ve dvojici s Ludmilou Cerovskou za 25:58. Poslední účastník závodu dal letos počtem startujících rekordní Malohanáckou stovku za 26,5 hodiny.