Ve 12,30 hodin se na jednookruhovou trať přes Kbely, Satalice a Vinoř vydá téměř 1 800 přihlášených účastníků na hlavní desetikilometrové trati, případně i na doplňkové pětikilometrové trati, která je určena ženám.

Závod je Akademickým mistrovstvím České republiky v silničním běhu na 10 km, je i v letošním roce zařazen do projektu Českého olympijského výboru „ČESKO SPORTUJE“ a je hostujícím závodem seriálu „Tři pro zdraví“.

Předpověď počasí na sobotní poledne ukazuje teploty okolo nuly a slunečné počasí, doufáme, že arktické mrazy, které nás v posledních dnech trápily, budou už minulostí. V posledních letech se závod běžel za teplého jarního počasí, teď ještě zůstaneme v zimním období. Ale trať je suchá a připravená k závodu.

Vyzvedávání startovních čísel je v sobotu v prostorách Základní školy Kbely (Albrechtická 1, v bezprostřední blízkosti startu). Zde bude možné se k závodu i registrovat a startovné zaplatit na místě v hotovosti.

Závod organizuji studentky a studenti Vysoké školy tělesné výchovy a sportu PALESTRA a Akademie tělesné výchovy a sportu PALESTRA – Vyšší odborná škola v rámci své odborné praxe. Vedle zajištění trati a zázemí se můžete těšit na masáže před startem i po doběhu a také si můžete nechat udělat diagnostiku složení těla. To vše v rámci doprovodného programu, který bude v Centrálním parku ve Kbelích od 9 hodin.

Vstupy do startovních koridorů jsou orientačně rozděleny podle předpokládaného cílového času závodu na 10 km a vstup do koridorů není nijak regulován. Žádáme všechny běžce, aby zvážili své možnosti, a vybírali si startovní koridor na základě své zdatnosti. Vodiči jsou připraveni na cílový čas 40, 45, 50 a 60 minut. Občerstvovací stanice jsou na 6. km a v cíli.

Před startem hlavního závodu se v Centrálním parku ve Kbelích (místo cíle hlavního závodu) konají dětské běhy. Registrace na místě od 9:00 do startu kategorie. Startovné je zdarma. I dětské závody jsou měřeny čipovou technologií Sportovní servis.

Více informací: www.palestrakbelska10.cz

Už zítra se těšíme na setkání ve Kbelích.