Brněnská vytrvalkyně Tereza Ďurdiaková v rámci přípravy na obhajobu bronzové maratonské medaile v českém šampionatu, v květnu v Praze, po vysokohorském soustřední, absolvovala 28 kilometrový silniční běh ve Vídni. V ženách vyhrála a celkově byla v tomto závodě za 1:55:01 hodiny čtvrtá.

„Neberu to ani jako závod. Je to pro mě těžký trénink. Raději trénuji takto na závodech, než sama na cyklostezce. Plán byl jednoduchý. Mým úkolem bylo držet konstantní tempo čtyři minuty na kilometr a kdyby to nešlo, tak jsem mohla trošku zpomalit. Jestli mohu být upřímná, tak závod nebyl vůbec příjemný a únava z hor byla opravdu velká.Hned po prvním sedmikilometrovém okruhu jsem věděla, že čtyřminutové tempo není v mých silách. Do posledního okruhu jsem nepatrně zrychlila a bylo z toho výsledné tempo 4:06 minuty.“

Tereza v loni po úspěchu v Praze, byl to její první maraton za 2:48:56, startovala ještě na podzimním v Drážďanech, kde vyhrála (2:49:08).„Květnová Praha bude třetí maraton a dělám pro něj naprosté maximum co je v mých silách,“ uvedla sympatická závodnice. „Jinak neběžím před ním žádný přípravný ostrý půlmaraton. První opravdu vyladěný velký start bude až ten maraton,“ dodala.

Její osobák by se měl otřásat v základem, protože je pro tento závod domluvena spolupráce s naším historicky nejlepším triatlonistou Filipem Ospalým.

„Běžím s Filipem a budu se pokoušet o limit na mistrovství Evropy (2:38:16). Ale je to velký až nereálný sen a jeho splnění by bylo pro mě vlastně zázrakem.“