V sobotu bude zahájen další ročník populárního běžeckého poháru Iscarex cup, jehož klání se letos uskuteční opět v rámci tří krajů. Stejně jako vloni se úvodní závod 23. ročníku populární soutěže do níž je zařazeno šest desítek závodů uskuteční pod názvem Deset jarních kilometrů 17. března v Kunčině u Moravské Třebové.

Pořadatelé AK Slovan Moravská Třebová budou mít připraven desetikilometrový asfaltový okruh se stometrovým součtem stoupání. V první polovině závodu je sice nejprudší výběh, ale trať v této části vede většinou z kopce a je rychlejší než druhá půlka.

Prezentace je od 13 hodin na fotbalovém stadionu, start hlavního závodu je v 15 hodin. Uskuteční se i hobby běh na 3,8 kilometru a závody pro děti.

První dva ročníky závodu vyhrál Ondřej Svoboda z pořádajícího oddílu, jeho traťák z roku 2016 má hodnotu 34:16.

V soutěži žen se před rokem bojovalo až na cílovou metu. Obě nejlepší ženy dosáhly stejného času 44:41. Dříve však byla v cíli nejlepší z kategorie 35 – 44 let Alena Kriklová z Jaroměřic před loňskou vítězkou, nejlepší mladou, Martinou Novákovou. Děvčata si prohodila loňská umístění z prvního ročníku, ale tehdy byl za lepšího počasí vítězný čas 41:51.

Pořadatelé vloni v sychravém počasí, které lze očekávat i letos, udělali běžcům radost kvalitním občerstvením. Každá startující žena i letos obdrží při prezentaci kytičku v květináči a po vyhlašování výsledků bude opět losován poukaz na vyhlídkový let.

V neděli 18. března pokračuje Iscarex cup v Olomouckém kraji, a to již léta zavedeným závodem Během za břehem. Start závodu na sedm kilometrů je v Zábřehu v 10 hodin, prezentace v budově gymnázia.