Další zajímavá jména účastníků sobotního třetího ročníku Grand Prix Dříteč zveřejnili pořadatelé. Účast v hlavním závodě, který se uskuteční v golfovém areálu nedaleko od dominanty Pardubicka Kunětické hory, na osm kilometrů přislíbil Roman Šebrle. „Přijďte změřit síly s bývalým světovým rekordmanem a legendárním desetibojařem. Jak všichni Romana známe, má rád výzvy všeho druhu a nerad prohrává,“ lákají pořadatelé běžce.

Adeptem na absolutní prvenství v závodě na čtyři kilometry byla ještě minulý týden česká reprezentantka s finskými kořeny Kristýna Mäki, která byla vloni členkou české smíšené štafety, spolu s Holušou, Sasínkem a Vrzalovou, která vybojovala stříbrnou medaili na evropském šampionátu v krosu. Ale i zde se situace změnila.

„Ve startovní listině našeho běhu se objevilo další zajímavé jméno z nastupující generace našich špičkových atletů. Jedná se o účastníka nedávného halového mistrovství světa v atletice v Birminghamu, Filipa Šnejdra, který s Vámi změří síly na trati čtyř kilometrů,“ dodali pořadatelé.

Startovní listina se neustále plní a počet dopředu přihlášených dospělých účastníků z pondělí na úterý překročil číslovku dvě stě. Uzávěrka přihlášek za výhodnější startovné je dnes, 20. března.

Minulých závodů se v Dřítči zúčastnila mimo jiné Denisa Rosolová a Jakub Holuša. Ten se před rokem zapojil i aktivně a vyhrál hlavní závod. Letos bude hostem závodu opět Imrich Bugár. Diskař, který vyhrál mistrovství světa v roce 1983 (67,72 metru) a je výkonem 71,26 metrů z roku 1985 českým rekordmanem. Dále přijede badmintonista Petr Koukal. Před běhy na čtyři a osm kilometrů, ten je zařazen do Velké ceny východních Čech v bězích, se uskuteční závody pro děti.