Masaryk Run Zdravotní pojišťovny 211 má pevné základy, ani vítr o síle 70 km/hod ho neodfoukl! Při 5. ročníku jedinečného závodu na Masarykově okruhu v Brno to bylo aprílové počasí se vším všudy. Do cíle úspěšně dorazilo celkem 1572 běžců, koloběžkářů a inlinistů, kteří pokořili náročné podmínky a před Velikonočním pondělím mohli slavit své vítězství.

Nejrychleji si s tratí poradili Filip Záveský a Petra Kamínková v běhu, Michal Kulka a Kristina Fryzová v koloběhu a Ondřej Suchý a Andrea Lokvencová na inline bruslích. Pouze koloběžkáři obhájili své loňské prvenství. Kristina Fryzová dokonce vyhrála potřetí v řadě! Napodobila tak Roberta Míče v běžeckém klání, který zvítězil v letech 2015 – 2017.

U běhu i při závodech inline slavíme premiérové vítěze. Díky silnému nárazovému větru letošní dosažené časy nedosahovaly na rekordní zápisy. Až na jednu čestnou výjimku – Andrea Lokvencová časem 19:35 na inline závod přesně o půl minuty pokořila traťový rekord Hany Duspivové z loňského ročníku! Kdo byl v neděli na Masarykově okruhu a na vlastní kůži pocítil silný vichr, musí smeknout před tímto fantastickým výkonem. Jakého času by Andrea asi dosáhla bez vichřice?

Ve stále oblíbenějším závodě běžeckých štafet mužské týmy opanovali mladíci z Ostravy. Atleti SSK Vítkovice obsadili první 2 pozice ve složení Ludvík Salamon a Jiří Podešva, respektive Vojtěch Scholaster a Jan Kunčický.

V mixech zvítězili Barbora Kopřivová a Lukáš Koudelka před Evou Stránskou s Antonínem Mocikem. V ženských dvojicích suverénním způsobem vyhrály Petra Seberová s Irenou Pospíšilovou, které o více než 5 minut porazily druhý pár Karolína Jíchová a Gabriela Chaloupková.

Jedním z mnoha specifik Masaryk Runu je také závod v trojboji. Výzva pro ty nejodolnější muže a ženy, kterou letos pokořilo 24 jednotlivců! Mezi muži součtem časů 1:28:15" na 3×10 km inline, koloběh a na závěr běhu zvítězil Vít Ryška o pouhých 14 sekund před známým ultraběžcem Zbyňkem Cyprou! O dalších 7 minut zpět zůstal Antonín Karásek. Mezi ženami se podařila obhajoba vítězství v trojboji Jitce Kreidlové a v příštím roce tak jistě bude útočit na hattrick! Druhá skončila Radka Bukovská a třetí polská závodnice Barbara Puchala.

Nejen závodníkům, ale i všem pořadatelům, dobrovolníkům, partnerům závodu a divákům patří velké poděkování. Na slavném okruhu, který každoročně brázdí hvězdy Moto GP Valentino Rossi nebo Marc Marquez, si v těchto větrných podmínkách sáhl až na dno svých sil opravdu každý.

Výsledky