Na východočeské poměry velmi kvalitní obsazení měl druhý závod Hradeckého běžeckého poháru, který se tradičně uskutečnil na osmikilometrové mírně členité dvouokruhové lesní trati u rybníku Biřička.

Absolutním vítězem se stal loňský šampion Velké ceny východních Čech v bězích, kam byl zařazen i tento závod, Jaromír Hradecký ze Skutče. Jaromír to měl třetí prvenství v řadě během týdne, když předtím vyhrál desítku na Monaku a půlmaraton ve Vysoké u Holic.

„Potřeboval jsem si zase kvalitně zazávodit. Připravuji se na půlmaraton a rád bych atakoval čas okolo 1:15 hodiny. Letos už jsem to měl na dvou závodech na tento výkon rozběhlé, ale nakonec jsem skončil na 1:18,“ řekl před startem Hradecký.

V samotném závodě nedal soupeřům šanci a vyhrál v novém traťáku 28:07. Druhým mladíkem a průběžně vedoucím mužem kategorie do 40 let je Filip Lán z hradecké Slavie – 30:48.

Druhý celkově však byl nejlepší čtyřicátník Jirka Doucha z Náchoda startující za pardubickou Hvězdu – 30:26. Navíc Jirka dopoledne dal běh v Poličce, kde byl na čtyřce čtvrtým veteránem. Za ním doběhl druhý veterán běhu Jan Vejběra z CykloPokr Hradec Králové – 30:30.

Doslova hvězdné obsazení měla kategorie žen nad 40 let. Celkově čtvrtá byla Taťána Metelková ze Sokola Hradec Králové – 30:31, samo ženský traťák. Následovala v této kategorii legendární Blanka Paulů – 34:00, Katka Kubiasová z Vlčkovic – 34:14 a vítězka kategorie z prvního pohárového klání Anna Krátká z Hvězdy – 34:48 a Eva Vejběrová z CykloPokr – 37:43 . Ženy do 40 let stejně jako v úvodním závodě vyhrála Jana Solanská z Maratonstovu – 34:07.

Třetí závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 15. května se startem v 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.