Druhý ročník Lázeňské sedmičky, krosového běhu na sedm kilometrů, ve Velichovkách u Jaroměře vyhrál Jindřich Král z Iscarexu Česká Třebová. Závod byl zařazen do Velké ceny východních Čech v bězích a byl druhým kláním sedmidílného Primátor Cupu 2018.

Pořadatele připravili zajímavou trasu vedenou většinou přírodou. První kilák byl asfaltový po lázních a obci a spíše do kopce, ale pak se běželo do místních lesů. Dvě třetiny trati v nich byly příjemně houpavé, spíše z kopce, ale z pátého na šestý kilometr čekalo startující skutečné nekonečné kilometrové stoupání, v kterém se lámal chleba.

V tomto výběhu se rozhodoval i souboj o celkové prvenství. „Startoval jsem zde poprvé. Na pátém kilometru jsem si myslel, že už na soupeře nemám,“ řekl po závodě jeho vítěz Jindra Král, který v tomto momentu závodu běžel druhý se ztrátou na vedoucího Jiřího Leplta z Miletína startujícího za SK Nové Město nad Metují. „Ale v polovině kopce soupeři dost došlo, takže jsem náskok stáhl a dokonce mu v pohodě utekl,“ dodal vítěz, který dosáhl času 24:37 minuty. Vloni vyhrál Adam Zenkl za 23:40.

Druhý Leplt zapsal 24:58, startoval i jeho stejnojmenný otec, který jako padesátník dal 31:53. Třetí byl závodník SK Nové Město nad Metují Milan Vlček z Červeného Kostelce za 25:34. Za zmínku stojí i jméno čtvrtého celkově a po Královi druhého čtyřicátníka, kterým byl legendární Míra Vítek z Ústí nad Orlicí za 25:52.

Loňské prvenství i v podobném čase, tehdy 27:23, v pohodě obhájila Taťána Metelková ze Sokola Hradec Králové – celkově třináctá za 27:58. Stejně jako v úvodním klání Primátor Cupu v Babiččině údolí byla druhá Markéta Zeisková z Náchoda – 29:38, celkově 23. místo. Změna byla na bronzovém stupínku, který vybojovala v koncovce Iveta Vlčková z Hořiček – Kalousova za 31:15 před Katkou Kubiasovou z Vlčkovic 31:19, ta byla třetí v Babiččině údolí.

Početné startovní pole uzavírali nejstarší účastníci závodu. Tentokrát to byl Václav Culka (83 let) z Nového Města nad Metují – 55:44 a Milan Vorel ze Slatiňan (78 let) – 60:17.

Primátor Cup pokračuje 26.8. Během Teplickými skalami v Teplicích nad Metují a 15.9. v Náchodě závodem nazvaným Montacké vlny.