Ultra sportovci Štěpánu Dvořákovi z Třebíče chybí už jen kousek, posledních sto kilometrů, ke zdolání jeho životní běžecké výzvy. Přebíhá Českou republiku od západu na východ, což má být nějakých cca 640 kilometrů, a po čtyřech dnech na trati, vyběhl ve čtvrtek ráno, mu zbývá zdolat posledních sto kilometrů. Překonal už svůj maximální běžecký výkon, kdy vloni za 70 hodin uběhl 402 kilometrů z jihu na sever republiky.

V noci na pondělí proběhl Olomoucí a míří na Hranice, Nový Jičín, Příbor, Frýdek – Místek, Třinec, Jablunkov, za nímž na česko – polské hranici je nejvýchodnější místo republiky. Podle jeho harmonogramu by v cíli své neskutečné akce měl být v úterý ráno.

„Štěpáne, smekáme před tvoji neskutečnou vůli a perfektní organizací. Kdo s Tebou neběžel, nedokáže si představit, jak moc je to náročné a jaký je to zážitek být toho součástí. Drž se, věříme tomu, že svůj cíl splníš ! Běžci z Moravy, nenechte v tom Štěpána samotného, teď je to zase na Vás,“ uvedla třeba Eva Tuzová.

Na trati se Štěpánovi dostává od běžců velké podpory. „Podpořili jsme ho 17 kilometrů a teď to je na něm“ řekla třeba vytrvalkyně z Pardubic Erika Kičinová, která nedávno, ač těsně po překonání zranění, dala v Polsku maraton pod čtyři hodiny.

„Se zatajeným dechem sleduji jak to jde. Nemám slov. Asi koupím klobouk, abych ho mohl před Tebou smeknout,“ dodal pardubický triatlonista a pořadatel ultra běhu Saar Challenge, který Štěpán před dvěma roky vyhrál, Jakub Jaroš.

Ohromnou podporu měl Štěpán v okolí Zábřehu na Moravě, kde ho místy doprovázelo téměř dvacet vytrvalců včetně starosty Zábřehu. Štěpná cestou moc neodpočívá: „Po hodině spánku na začátku čtvrté noci jsem byl úplně rozlámaný, ale opět mi to pomohlo.“