Květnové Monako tradičně proběhlo jako Janderovská desítka. Závod byl zařazen do Velké ceny východních Čech v bězích a Iscarex Cupu. Mlýn Janderov se opět předvedl, za padesátku, startovného hlavního závodu dostal každý startující velký sladký koláč a poukázku na občerstvení ve zdejší restauraci.

Roli hlavního favorita beze zbytku potvrdil loňský absolutní vítěz Velké ceny Jaromír Hradecký ze Skutče – 36:07 minuty, na fotu. Za ním doběhli nejlepší veteráni závodu Tomáš Fliedr ze Sádku – 36:22, Miloš Kratochvíl z Hvězdy Pardubice – 36:44, Michal Vokolek z AC Pardubice, vítěz 45 – 54 let, – 37:35, Náchoďák Jirka Doucha startující za Hvězdu – 37:47 a Martin Vacek z Iscarexu – 37:55. Druhý mladík za Hradeckým byl celkově až desátý.

Soutěž žen ovládly veteránky zcela. Posledních čtyři sta metrů závodu je po asfaltu a navíc nejdříve z půlky do kopce a doběh z kopce. Při vbíhání do toho úseku měla ještě nepatrný náskok Jana Matyášová z Dolní Dobrouče, nejlepší nad 45 let – 43:48, ale finiš patřil mladší veteránce Janičce Klinecké z MK Hlinsko (43:39), která byla tradičně skromná: „Bojovaly jsme celý závod spolu a myslela jsem si, že druhé místo je moje, když mi soupeřka po devátém kilometru v terénu cukla. Měla jsem zhruba desetimetrovou ztrátu, ale na asfaltu to soupeřce přestalo běžet, tak jsem to ještě zkusila. Asi bylo znát, že já šla o víkendu jen lehčí sobotní desítku na Hradubickém běhu, kdežto soupeřka závodila v sobotu i v neděli, navíc oba závody měla dost náročné.“

Následovaly další ženy z kategorie nad 45 let, Lanškrounská Markéta Černá startující za Iscarex – 44:54, svitavská vytrvalkyně Hvězdy Anna Krátká – 46:45 a Hanka Bulvová z Chrasti – 47:24.