V tradičním termínu na konci babího léta dne 22. září se uskuteční již 4. ročník trailového závodu osamělou krajinou Žďárských vrchů Saar Challenge. Žďárské vrchy mají své osobité kouzlo. Místní kopcovitá krajina je jedinečná právě ve své osamělosti, zvlněnosti, navíc nabízí krásné výhledy, zkrátka je naprosto ideální pro trailové běhání.

Závodníci si v rámci závodu vybírají ze tří tras, které se liší svou vzdáleností i obtížností. Nejdelší trať je dlouhá 66 kilometrů. Závodník při ní nastoupá více než 1 350 výškových metrů a zdolá nejvyšší místa Žďárských vrchů. Další dvě jsou dlouhé 42 a 21 km, a ani na nich nebude o kopce nouze. Na trati Saar Challenge Vás čeká terén, polní a lesní cesty, pěšinky, louky, kamenité výběhy, místy technické seběhy, ale hlavně minimum asfaltu.

Ideou závodu je zprostředkovat běžcům čistý sportovní zážitek a navrátit je k samé podstatě běhu. Naším cílem není masová akce, jde nám o to, aby závodník pocítil souznění sebe sama s okolní přírodou, proto jsme omezili počet startujících na 200. Můžete se těšit na krásnou trať, skvělou atmosféru, dobré občerstvovačky, pěkné zázemí, pozávodní stravování od profesionálů na sportovní stravování Jídelny Pohanka a rozřazení do věkových kategorií tak, abyste se mohli se soupeři adekvátně poměřit.

Vloni startovalo na všech tratích více jak 150 běžců. Nejdelší trasy se již druhým rokem zúčastnil i náš přední ultramaratonec Štěpán Dvořák, který se do povědomí každého vytrvalostního běžce zapsal letošním nonstop přeběhem České republiky ze západu na východ o délce 666 km. Štěpán přislíbil svou účast i pro tento rok, a tak i vy budete moci s ním poměřit své síly.

Navíc ti, co se zaregistrují ještě do konce května, obdrží startovné za nejnižší možnou částku. Ke startovnému každý závodník navíc získá kvalitní běžecké ponožky Saar Challenge a dárek od hlavního partnera Volchem – italského experta na sportovní výživu.

Více na stránkách závodu www.saarchallenge.cz, kde se dozvíte další podrobné informace včetně propozic, map a pravidel. Neváhejte a přijeďte, těšíme se na Vaši účast.