Třetí a čtvrtý závod Hradeckého běžeckého poháru bezkonkurenčně ovládl Martin Jor. Dvouokruhovou členitou trať v novohradeckých lesích o délce necelých osmi kilometrů dal za 29:02 a 29:00. Traťák tak nadále patří vítězi druhého závodu, v kterém Jor nestartoval, Jaromíru Hradeckému – 28:07, v prvním klání Jor zapsal 28:11.

V úterním čtvrtém závodě byla nadstandardně obsazena ženská kategorie nad 40 let. Za suverénně běžícím Jorem byla po prvním kole čtyřčlenná skupinka, v které byli nejlepší čtyřicátník soutěže Jirka Doucha a i nejlepší veteránka Taťána Metelková.

Jirka běžel na půl plynu, protože ve středu hodlá bojoval o prvenství v třicetikilo­metrovém Pančavově běhu ve Slatiňanech, ale pro diváky udělal šou. Se slovy „jdu do závodního modu“ prudce zrychlil a rázem měl dvacetimetrový náskok (30:53).

Celkově třetí Metelková zapsala ženský traťák 31:08. Za ní doběhl vzhledem k absolvování všech závodů vedoucí mladík soutěže Filip Lán – 31:16.

Druhou ženou závodu byla další veteránka Katka Kubiasová – 34:12 a zatím to vypadá, že v konečném účtování zbude tradičním veteránským bedničkářkám soutěže boj o třetí místo, na nějž je největší kandidátkou průběžně vedoucí Evička Vejběrová – 37:26.

Celkově třetí doběhla nejlepší mladice soutěže Janička Solánská z Maratonstavu, která má ve své kategorii bilanci čtyř startů a čtyř prvenství. Po prvním kole byla v očním kontaktu s Katkou, ale v druhém za ní zaostala – 36:00. Druhou mladou byla Katka Houžvičková za 36:38.

Hradecký pohár jsou především horká kola, ale od třetího závodu byla stejně jako vloni otevřena soutěž pro běžce s pejsky, která se letos velmi chytla. Na startu je možné vidět hafo vytrvalců. Pejskaři běží jeden okruh a vítězný Jan Havran z Iscarexu to dal za 13:21. Závod absolvovala i jeho přítelkyně a ironmanka Markéta Hronová se svým pudlem s úsměvem za 17:25. Vyhrála Gabriela Bezoušková za 14 minut.

Pátý závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 12. června se startem v 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.