Asi už jsem zažil v jednom městě dva závody současně, ale že by měly v ten samý čas částečně společnou trať, to ještě ne. Dnes se to má podařit pořadatelům Kunětické devítky a Běhu na Kunětickou horu.

Oba závody mají start v 18 hodin a zhruba více jak kilometrový úsek trati mají společný. Kunětické devítka v závěru, Běh na Kuňku v půlce trati, takže pokud někdo na poslední chvíli nehýbne s časem zahájení je setkání běžců jisté.

Kunětická devítka, pátý z 12 závodů seriálu pořádaného týmem kolem Jakuba Jaroše má centrum na Kunětické hoře a poběží se s společným startem 9 a 4,5 km, nejdříve směr Němčice a poté návrat k hradu. Obě trasy mají společný doběh, který vede z terénu ke studně pod hradem a asfaltovým seběhem na parkoviště pod ním.

Na tuto trať se napojí už v terénu nad Ráby účastníci Běhu na Kunětickou horu, první tam budou za 15 minut a ti pomalejší kolem půl hodiny, a budou také pokračovat po asfaltce, ale na parkovišti musí odbočit zpět na Ráby, tedy zase do terénu. Tento závod je zařazen do Iscarex Cupu. Takže na Kuňce bude dnes veselo.