Pátý závod Hradeckého běžeckého poháru vypustil nejlepší běžec soutěže Martin Jor. O víkendu startoval na trailovém závodě v Alpách, který mu nevyšel dle jeho představ. Šanci na absolutní prvenství tak dostal nyní v životní formě závodící nejlepší veterán soutěže Jirka Doucha z Náchoda startující v barvách Hvězdy Pardubice. A Jirka splnil očekávání, navíc si zaběhl osobák na osmikilometrové dvouokruhové trati 29:26.

„Běžel jsem to dost naplno a největší práci jsem měl s Táňou Metelkovou,“ řekl v cíli vítěz. Nejlepší žena soutěže zapsala ženský traťák 29:34.

V kategorii mladíků uspěl Pavel Novotný z Vysoké nad Labem – 30:26, který porazil průběžně vedoucího muže této kategorie Filipa Lána (jejich vzájemné skóre je 3:2 pro Filipa), který žije v sousedních Opatovicích, jinak závodí za hradeckou Slavii – 30:45. Třetí místo v kategorii patřilo Martinu Šimonovi z Jaroměře – 30:51

Stoprocentní bilanci v kategorii mladých žen má Janička Solánská – tentokráte za 34:21. Druhá hradecká Katka Houžvičková dala 36:30.

Samozřejmě nechyběli neúnavní závodnici z CykloPokr Hradec Králové manželé Vejběrovi. Honza byl druhým veteránem – 31:21 a stejné umístění vybojovala i Eva – 36:08.

Běžců s pejsky bylo přes dvacet a jedno kolo dal nejrychleji Jakub Rinn za 12:13 a Gabriela Bezoušková – 13:50.

Další závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 26. června se startem v 18 hodin u rybníku Biřička na Novém Hradci Králové.